Noutati :

Vesti bune pentru capsunari! Sotii si copiii acestora pot munci fara permis de munca in Spania!

2 octombrie, 2011 - 09:29 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Autoritatile spaniole au anuntat ca sotiile si copiii romanilor care lucreaza pe cont propriu in Spania – si isi platesc singuri cotizatiile – pot munci fara permis. Din nefericire pentru cei care sunt cu asigurarile la zi in Spania nu pot sa le acorde acest drept si in cazul parintilor, fratilor sau nepotilor.

Astfel, membrii de familie ai romanilor autonomi (cuenta propria), care muncesc pe cont propriu in Spania si isi platesc singuri cotizatiile, nu mai au nevoie de permis de munca. Initial, doar membrii de familie ai muncitorilor romani angajati (cuenta ajena) aveau acest drept„, a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului Muncii, Ioana Santa, intr-un comunicat de presa.

In urma consultarilor din grupul de lucru romano-spaniol, pe tema instructiunilor impuse in 22 iulie, oficialii spanioli de la Regimul Juridic din Ministerul Muncii din Spania si-au luat angajamentul ca vor respecta dreptul la munca si familiilor lucratorilor autonomi.

Prin urmare, sotul, sotia, copiii sub 21 de ani si cei peste 21 de ani aflati in intretinerea cetateanului roman care lucreaza pe cont propriu si are liber acces pe piata muncii nu au nevoie de permis de munca. Acest drept nu se aplica parintilor, fratilor si nepotilor„, a mai spus Ioana Santa.

Specialistii romani din Spania continua sa monitorizeze modul in care functionarii spanioli aplica Regulamentul impus romanilor dupa 22 iulie 2011, a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului Muncii. Executivul de la Madrid a decis, in 22 iulie, impunerea de restrictii pentru muncitorii romani in Spania.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...