Vesti bune pentru bugetari. Mai multe zile libere in 2023

Angajatii de la stat ar putea beneficia in 2023 de zile libere in plus fata de cei care lucreaza in mediul privat. Acest lucru se va intampla daca un proiect de hotarare al Guvernului va fi adoptat.

CITESTE SI: Mobilizare pe traseul celei de-a treia descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara. Lucrarile la 17% realizare. Ultimele imagini de pe santier. Video 

. Este vorba despre zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august, cele care vor uni sarbatorile legale din weekend-uri.

Ziua de 23 ianuarie pica lunea, urmand ca marti sa fie libera, deoarece este sarbatorita Mica Unire. Astfel, weekend-ul ar putea fi unul de 4 zile.

Ziua de 2 iunie va pica vinerea, iar angajatii la stat ar putea avea un alt weekend prelungit, avand in vedere si ca prima zi a lunii este una libera. Prin urmare, angajatii ar putea avea o alta minivacanta de 4 zile.

A treia zi ce ar putea fi libera este 14 august, care in 2023 pica vinerea, inaintea sarbatorii de Sfanta Maria.

Zilele libere ar urma sa fie recuperate prin prelungirea programului pana la sfarsitul lunilor februarie, iunie si august. Nu vor beneficia de aceste zile libere cei care lucreaza in locuri unde activitatea nu poate fi intrerupta, magistratii si angajatii instantelor care au termene de judecata in zilele respective, scrie digi24.ro.

In 2023 vor fi 15 zile libere legale, atat pentru bugetari cat si pentru cei din sectorul privat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...