Noutati :

Vesti bune pentru bolnavi. Medicii de familie din Timisoara continua sa elibereze retete compensate si dau trimiteri

3 ianuarie, 2018 - 02:23 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Desi la nivel national medicii de familei protesteaza si nu mai fac consulturi gratuite si nu elibereaza retete compensate, la Timisoara cei mai multi dintre ei nu s-au alaturat protestului.

CITESTE SI: Cazul timisorenilor ramasi fara masini la Kopaonik, in presa sarba. Ce sanse au sa-si mai vada autoturismele 

Desi sunt de acord cu colegii din tara in ceea ce priveste necesitatea unei finantari mai mari a medicinei de familie si a debirocratizarii, medicii spun ca nu au niciun motiv sa nu semneze actele aditionale la contractul incheiat cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

„Este un act aditional la un contract vechi, deja semnat in 2017, fara nicio modificare, pe norme de 2017, deci nu pe norme de 2018. E o continuare a actului medical, de aceea noi am cerut consultanta juridica si, neexistand nicio modificare fata de contractul de anul trecut, mai mult, scotand obligativitatea inscrierii in procesul de acreditare, e un contract pe care noi consideram ca nu avem de ce sa nu-l semnam. Acest protest s-ar justifica daca ar fi fost organizat inainte de contractul nou, care va aparea in 1 aprilie 2018. Noi am recomdat tututot colegilor nostri sa semneze contractul pentru ca nu au de ce sa sufere pacientii, cata vreme din punct de vedere juridic, nu au de ce să nu semneze”, a spus Claudia Iftode, presedintele Societatii Timisoara de Medicina Familiei.

In judetul Timis, aproximativ 90% dintre medicii de familie au semnat actele aditionale la contractele incheiate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis.

Va reamintim, la nivel national medicii de familie au anuntat ca incepand cu data de 3 ianuarie nu vor mai efectua consulturi gratuite si nici nu vor mai elibera retete compensate, dupa ce reprezentantii Ministerului Sanatatii nu au alocat mai multi bani pentru medicina primara.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...