Vesti bune din vestul Europei. Un vaccin impotriva coronavirusului intra in faza de testare pe oameni

Lupta coronavirusului se da de mai multa vreme si in laboratoare pentru crearea unui vaccin impotriva Covid 19. Unul dintre acestea va intra de joi in perioada de testare.

CITESTE SI: Leacul pentru coronavirus, aflat in sangele pacientilor vindecati, se va obtine la Timisoara. Devenim centru pentru recoltare de plasma de la cei care au scapat de COVID 19 

Marea Britanie incepe de joi testarea pe oameni a unui vaccin pentru noul coronavirus, creat de cercetatorii de la Universitatea Oxford. Anuntul a fost facut de ministrul sanatatii Matt Hancock. Acesta a afirmat ca guvernul va da 20 de milioane de lire sterline echipei de la Oxford pentru a ajuta la finantarea studiilor clinice, iar alte 22,5 milioane de lire sterline vor fi oferite cercetatorilor de la Imperial College London.

Hancock a dat asigurari ca vaccinul va intra imediat in productie, in cazul in care va avea rezultate, scrie ziare.com.

Englezii nu sunt singurii care lucreaza la un vaccin impotriva coronavirusului. Un altul este in dezvoltare in Elvetia, si urmeaza sa treaca de procedurile de aprobare. Cercetatorii de aici sunt convinsi ca imunizarea in masa a populatiei elvetiene cu ajutorul vacciului ar putea sa inceapa in aceasta tara in luna octombrie. Imunologul Martin Bachman, de la Universitatea din Berna, a lucrat la realizarea acestui vaccin si a realizat deja mai multe teste cu rezultate bune pe soareci.

Cercetatorul elvetian a folosit secventa genetica a virusului SARS-CoV-2, pe care expertii din China au publicat-o in luna ianuarie, pentru a izola anumite proteine ce permit virusului sa se ataseze de celulele umane. Apoi, el a folosit acea secventa genetica pentru a construi un tip de virus „fals”, care nu ii imbolnaveste pe oameni, dar care declanseaza o reactie imunitara ce ii permite organismului uman sa se apere de adevaratul virus, scrie digi24.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.