Vesti bune de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate Timis. Mai multe programe nationale de sanatate primesc bani!

TIMISOARA. Mai multi bani pentru bolnavii din Timis. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis suplimenteaza bugetul alocat programelor nationale de sanatate derulate in judet, cu 10.135.520 lei. Astfel, mai multe sppitale din oras vor primi bani in plus, pentru a putea sustine in continuare programele de sanatate.

Astfel, programul national de boli rare se suplimenteaza cu 338.370 lei, derulat prin Spitalul Municipal Timisoara si Spitalul Louis Turcanu. Vor fi alocati bani si pentru programul national de boli neurologice-scleroza multipla, derulat prin Spitalul Judetean Timisoara se suplimenteaza cu 360.660 lei

De asemenea, pogramul national de tratament al hemofiliei si talasemiei beneficiaza de 822.800 lei si se desfasoara prin Centrul Medical Cristian Serban Buzias, Spitalul Municipal Timisoara si Spitalul Louis Turcanu. Si programul national al surditatii , desfasurat prin Spitalul Municipal Timisoara are alocata suma de 65.000 lei.

Programul national de boli cardiovasculare, desfasurat prin Institutul de Boli Cardiovasculare si Spitalul Judetean Timisoara are alocata suma de 759.290 lei, in timp ce programul national de radiologie interventionala, beneficiaza de 25.000 lei si se desfasoara prin Institutul de Boli Cardiovasculare si Spitalul Judetean Timisoara.

Subprogramul de tratament al hidrocefaliei congenitale sau dobandite la copii, are o suplimentare de 1670 de lei si s-a alocat Spitalului Judetean Timisoara, iar cel de radioterapie a bolnavilor cu afectiuni oncologice se desfasoara prin Spiatalul Municipal si Asociatia Oncohelp Timisoara se beneficiaza de o suplimentare de 3.462.730 lei.

Programul national de oncologie se suplimenteaza si el cu 4.300.000 pentru Spitalul Municipal Timisoara si Asociatia Oncohelp Timisoara

In acest fel, reprezentantii CJAS Timis spera ca asiguratii sa beneficia fara intrerupere de serviciile medicale de care au nevoie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.