Opinia Timisoarei

Vestea neasteptata de pe piata imobiliara. Timisoara, singurul oras mare din Romania in care s-a intamplat o schimbare in evolutia preturilor la apartamente

TIMISOARA. Apartamentele au continuat sa se scumpeasca in majoritatea oraselor importante din tara si in luna aprilie.

CITESTE SI: A fost capturat detinutul evadat in Timis. Unde l-au incoltit fortele de interventie

Suma medie solicitata la nivel national pentru un apartament s-a majorat cu 3,2%, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, de la 1.654 la 1.707 de euro pe metru patrat util.
Comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand o locuinta avea o valoare de listare de 1.396 de euro pe metru patrat util, valoarea actuala este cu 22,3% mai ridicata.

In marile orase au avut loc, in aprilie, atat evolutii pozitive, cat si negative ale pretentiilor vanzatorilor, in cea dintai categorie incadrandu-se Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta si Iasi.

Singurul centru regional in care au coborat preturile este Timisoara. Tendinta descendenta a preturilor din acest oras a fost dictata de scaderile inregistrate atat pe piata rezidentiala noua, cat si pe cea veche.

In ceea ce priveste asteptarile vanzatorilor de apartamente, Timisoara prezinta, asadar, o situatie atipica in comparatie cu evolutia nationala. Astfel, in aprilie s-a constatat o stagnare in jurul valorii de 1450 euro/metru patrat util. Apartamentele vechi au inregistrat o scadere de pret, de – 0,5%, de la 1.435 la 1.428 de euro pe metru patrat util.

 

 

Exit mobile version