Vestea mult asteptata pentru bolnavi din tot vestul Romaniei vine de la Spitalul Judetean Timisoara!

TIMISOARA. De ani buni, la Timisoara nu se face niciun fel de transplant, chiar daca la Spitalul Judetean, de exemplu, sunt cei mai buni medici in acest domeniu. Acum, un nou proiect pus la punct de catre specialisti vine sa repuna pe picioare Sectia de transplant din cadrul Judeteanului.

CITESTE SI: Aproape ca nu-l mai recunosti! Spitalul din Timisoara care se modernizeaza de la o zi la alta! Ce surprize au pacientii? FOTO  

„Un proces de mare anvergura pe care incercam sa il pornim in 2017 este legat de modernizarea si renovarea in continuare a blocului operator. Vreau sa va spun ca, in urma cu aproximativ o luna a fost la Spitalul Judetean un profesor de la Universitatea din Statele Unite din Dallas, care este coordonatorul Sectiei de Transplanturi din Dallas – acolo sunt cele mai mari centre de transplanturi din Statele Unite. A venit si a vizitat spitalul si am fost efectiv mandri si suprinsi cand a spus ca sala de operatie este pregatita pentru a asigura conditii optime pentru transplantul renal. Avem un proiect pentru transplantul renal demarat in anul 2014 cand, in urma unor discutii si vizite ale reprezentantilor Consiliului Judetean, impreuna cu colegii de la Urologie, s-a stabilit si s-a prioritizat aceasta investitie in Sectia de Urologie si blocul operator pentru a relua transplantul renal la Timisoara”, a declarat managerul Spitalului Judetean din Timisoara, Marius Craina.

Licitatia pentru desemnarea firmei ce va lucra la modernizarea sectiei de Urologie este in plina desfasurare si, cel mai probabil la inceputul anului 2017, vor incepe lucrarile propriu-zise. Concret, saloanele de la Urologie vor fi reabilitate complet, la fel si sala de operatii unde urmeaza sa se faca transplanturile.

CITESTE SI: CENTURA MICA ce ocoleste Timisoara, tot mai lunga! Ce s-a facut si ce noutati avem pentru 2017? HARTA opiniatimisoarei.ro 

„Suntem in plina procedura de licitatie, pot sa spun ca suntem pe ultima suta de metri. In urma sedintei consultative cu cei de la Achizitii, noi estimam ca la inceput de 2017 se va finaliza licitatia, vom sti castigatorul si vom semna contractul de executie. Este un contract de peste 1.000.000 de euro, care prevede renovarea si modernizarea completa a blocului operator, astfel incat sa corespunda standardelor si normelor pentru organizarea transplantului renal, in Uniunea Europeana, in anul 2017, urmand ca in cursul anului viitor sa reluam procedura de modernizare a salii de operatie care va servi transplantului renal”, a completat managerul Spitalului Judetean.

In prezent, la Spitalul Judetean Timisoara se fac doar prelevari de organe, insa si acestea din ce in ce mai rar. Organele sunt apoi trasportate la Cluj- Napoca ori la Bucuresti pentru a fi transplantate.

Timisoara se mandreste cu faptul ca aici s-a facut primul transplant reusit de rinichi prelevat de la o persoana in moarte cerebrala, aceasta in anul 1981, de catre profesorul Petru Dragan. Apoi, procedura a fost sistata.

Din 1994, Centrul de Transplant a fost redeschis si a functionat pana in anul 2006, timp in care au fost efectuate aproximativ 50 de astfel de interventii.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Craina e un mare spagar. Fura de rupe la licitatiile spitalului

    • Ferentz, esti doar un comentator frustrat, probabil de la PNL, PMP sau altele…
      Daca stii sigur ca se numeste ~spaga~, in cladirea numita Schela de Petrol, vis a vis de hotel Continental, Timisoara, sunt persoane interesate sa te asculte. Altfel, esti patetic!