Vestea mult asteptata despre Centrul de Mari Arsi din Timisoara. Cand isi deschide portile?

TIMISOARA. Una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta reprezentantii Spitalului Judetean din Timisoara, unde urmeaza sa se deschida o Clinica de Mari Arsi, este pe cale sa se rezolve.

CITESTE SI: S-a aprobat. Va fi construit primul bloc pentru tineri, la Timisoara

Dupa ce centrul medical a fost amenajat, in incinta Casei Austria, personalul a fost pregatit, acum, ministerul Sanatatii anunta ca incepe demersurile pentru dotarea cu aparatura a unitatii medicale.

„La Casa Austria, la Centrul de Mari Arsi, marti (n.r. – 8 august 2017) am fost la Ministerul Sanatatii, unde a avut loc o sedinta, iar comisia de chirurgie plastica ce lucreaza la stabilirea necesarului de aparatura, caietului de sarcini, care isi asuma tot, a semnat listele finale, au fost traduse, iar acum asteptam de la o zi la alta sa inceapa procedura de licitatie. Marti am avut o discutie cu domnul ministru, care personal a discutat cu fiecare membru al comisiei si i-a explicat importanta dotarii cu aparatura, pentru ca noi Centrul il avem partial terminat, am intrat pe procedurile de licitatie la cealalta parte, personal avem, deci ne lipseste aparatura. Ministrul i-a sunat pe toti cei din comisie sa dea drumul, pentru ca deja depasim anumite limite si vrem sa finalizam totul cat se poate de repede, ca sa putem da centrul in folosinta”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Pentru ca este vorba de o finantare prin Banca Mondiala, licitatia pentru aparatura nu va putea fi contestata, cel mai probabil toata aparatura necesara pentru dotarea Clinicii de Mari Arsi sa ajunga la Timisoara pana la finalul anului.

CITESTE SI: Cursa Ratustelor se pregateste de start, la Timisoara. Cand incepe Festivalul Bega Bulevard

„Am inteles ca de data aceasta nu pot fi facute contestatii, totul fiind facut prin Banca Mondiala. Eu sper ca, undeva pana spre sfarsitul anului sa se semneze contractele si parte mare din aparatura sa fie adusa. Sunt cateva aparate foarte, foarte scumpe, cum sunt paturile de terapie intensiva, aparatele de anestezie, iar acolo s-ar putea ca durata de livrare sa fie un pic mai mare. Noi daca astazi primim aparatura, facem curatenie, facem probe pe compartimentul CP5, iar maine ii dam drumul”, a completat Marius Craina.

In prezent, constructia care va gazdui Clinica de Mari Arsi este finalizata, iar trei dintre boxele pentru pacienti pot fi date in folosinta imediat ce sectia va fi dotata cu aparatura.

Desi Clinica din Mari Arsi din Timisoara ar urma sa aiba doar 5 rezerve, va fi cea mai mare din tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsi din Bucuresti exista doar 4 boxe destinate marilor arsi.

CITESTE SI: BMW facut praf cu topoarele, in Timis. Clanuri de romi, din nou pe picior de razboi

Investitia totala pentru construirea si dotarea clinicii se ridica la aproximativ 5 milioane de euro, bani de la Consiliul Judetean Timis si Ministerul Sanatatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.