Vestea fabuloasa pentru cea mai mare Clinica de Mari Arsi din tara, la Timisoara! Omul surpriza care s-a alaturat medicilor

TIMISOARA. A sosit cea mai asteptata veste pentru Clinica de Mari Arsi de la Timisoara, cea mai mare din tara, a carei constructie se finalizeaza in aceste zile langa Spitalul Judetean, printr-o extindere la Casa Austria.

Clinica de Mari Arsi de la Timisoara are banii pentru aparatura medicala cu care va fi inzestrata.

CITESTE SI: Constructia celei mai mari Clinici de Mari Arsi din Romania, aproape gata la Timisoara!

Ministerul Sanatatii  A APROBAT cererea de finantare depusa de Spitalul Judetean din Timisoara, astfel ca, in cel mai scurt timp, va putea fi organizata licitatia pentru achizitia instrumentelor si aparaturii medicale. Va fi cea mai mare si mai moderna clinica de acest fel din Romania.

„Am primit aprobarea de la Ministerul Sanatatii pentru suma de 17 milioane de lei pentru achizitia de aparatura medicala pentru compartimentul de 5 paturi, la Mari Arsi. Va fi organizata o licitatie, speram ca pana la sfarsitul lunii noiembrie sa fie ridicata pe sistemul electronic de licitatii”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Astfel, ultimul pas ce mai trebuie facut pentru ca tot ce inseamna Clinica de Mari Arsi de la Timisoara sa poata functiona asa cum trebuie este aprobarea schemei de personal.

„Acum asteptam ca si structura de personal sa fie aprobata pentru a putea demara si procedura de scoatere la concurs a posturilor si cu asta putem sa spunem ca, cu finatarea de la Consiliul Judetean, finantarea de la Ministerul Sanatatii si structura de posturi aprobata, ne asteptam ca undeva in iunie, iulie anul viitor, unitatea sa fie destinata scopului pentru care a fost prevazuta toata finantarea asta si sa fie functionala suta la suta”, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina.

Mitropolitul Banatului a batut si el la portile Ministerului Sanatatii sa ceara bani pentru Clinica de Mari Arsi de la Timisoara

Unul dintre oamenii care a muncit cot la cot cu reprezentantii Spitalului Judetean Timisoara, pentru a putea obtine banii necesari ducerii la bun sfarsit a lucrarilor, a fost mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan.

casa austria

„Mitropolitul a fost si a discutat inclusiv cu vicepremierul si cu ministrul Sanatatii, nu doar acest caz, ci cu mai multe lucruri de care am avut nevoie”, spune pentru opiniatimisoarei.ro managerul Spitalului Judetean.

„La Spitalul Judetean acum lucreaza la sectia de Mari Arsi si, cu mila lui Dumnezeu, au primit banii pentru aparatura. Eu eram in cabinet la ministru si domnul Craina mi-a spus despre ce e vorba si am vorbit cu domnul ministru si a dat aprobarea pentru 17 milioane de lei, pentru aparatura”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Desi Clinica din Mari Arsi din Timisoara ar urma sa aiba doar 5 rezerve, va fi cea mai mare din tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsi din Bucuresti exista doar 4 boxe destinate marilor arsi.

Clinica urmeaza sa fie data in folosinta in vara anului viitor, iar investitia totala pentru construirea si dotarea clinicii se ridica la aproximativ 5 milioane de euro, bani de la Consiliul Judetean Timis si Ministerul Sanatatii.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Tot respectul pentru IPS Ioan Selejan.

  2. Va respect IPS Ioan Selejan.

  3. Până dați în folosință Clinica, faceți ceva cu Casa Austria ! E dezastru, acolo !!! Cei care au fost/lucrează acolo, știu la ce mă refer !