Noutati :

Vestea asteptata de soferii din Timisoara. O asociere de firme vrea sa amenajeze un drum valoros care leaga Timisoara de o comuna invecinata

15 mai, 2019 - 04:17 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. La inceputul lui 2017, consilierii locali aprobau la Timisoara studiul de fezabilitate pentru realizarea unui nou drum care sa lege orasul de una dintre comunele invecinate, dar si ca proprietarii de terenuri de pe traseu puteau dona parcelele catre municipalitate. A durat foarte mult pana cand si ultima parcela a fost cedata.

Este vorba de conexiunea cu ‘Drumul Boilor’, un traseu de 1,5 km care va asigura o legatura mai rapida intre Timisoara si zona rezidentiala din Mosnita Noua.

La inceputul lunii aprilie, Primaria Timisoara a lansat licitatia pentru executia lucrarii, iar astazi (15 mai) au fost deschise ofertele.

La licitatie s-a inscris o asociere de firme, avand-o ca lider pe Super Construct SRL. Companiile din asociere sunt Trans Ar Trust Instalatii SA, Electroechipament SRL si Romtim Instal.

Acum, reprezentantii Primariei evalueaza oferta, iar, daca nu vor exista neclaritati, lucrarile ar putea incepe chiar in luna iunie, anul acesta.

Potrivit documentatiei, lucrarile vor cuprinde amenajarea carosabilului, amenajarea trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclisti, zonele verzi, amenajarea de podete peste canalele de desecarea/irigatie, realizarea de lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere), realizarea lucrarilor edilitatre, realizarea de canalizare pluviala si menajera, reteaua de alimentare cu apa, realizarerea iluminatului public, reglementarea retelelor electrice, realizarea canalui tehnic.

Valoarea estimata a contractului era de 13.838.933 lei, adica peste 3 milioane de euro.

Lucrarile de amenajare a acestui drum ar trebui sa dureze cel mult 1 an.

Super Construct este firma care s-a ocupat la Timisoara si de largirea Caii Martirilor la 4 benzi, pe segmentul de la fosta Baricada si pana la limita cu comuna Giroc, iar acum lucreaza, in asociere, si la modernizarea Podului Eroilor. De asemenea, firma s-a ocupat si de lucrarile pe strada Versului din Timisoara, acolo unde, pe langa asfaltare, s-au realizat mai multe parcari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dacă tot așa lucrează ca pe Calea Martirilor atunci ne-am căcat pe noi …. durează ce puțin 10 ani ….. Martirilor nici acum nu e gatta ….fuşerai !!!!!

  2. Un milion de euro pentru 1,5 km? Dar ce se face, autostrada? La banii ăștia îl fac eu.

  3. O boi, o boi, o boi! (Muttley).
    Ar putea fi gata si in doua luni. Dar atunci cum s-ar justifica costurile?

  4. 3 milioane de euro pentru 1,5 km de drum la nivel de potecă. O cărare cu o singura banda pe sens în câmp. Oare realizează cineva dezastrul și bătaia de joc al banului public???

  5. Ne mai obositi mult cu drumu boilor si mosnita? Odata pe sapt e musai sa bagati voi un articol asa-i?