Veste trista pentru cativa elevi din Timis. Cum au picat BAC-ul la o saptamana dupa ce l-au promovat si cui i-a crescut nota de la 5.50 la 9.15

TIMISOARA. Dezamagire mare pentru cativa elevi din Timis care au contestat notele obtinute la examenul maturitatii. La polul opus, aproape 150 de tineri au deschis sampania si sarbatoresc promovarea Bacalaureatului.

CITESTE SI: Inca o medie de 10 curat la Bacalaureat in Timis, dupa contestatii. Cati elevi au mai reusit sa promoveze examenul 

Sase elevi din judetul Timis au aflat luni ca au picat examenul de Bacalaureat, dupa ce au contestat notele obtinute la probele Romana si Geografie. Desi se asteptau la note mai mari in urma contestatiilor, 3 elevi au obtinut mai putin de nota 6 la Romana, iar alti 3 la Geografie, fiind astfel declarati respinsi la sesiunea de vara a Bacalaureatului.

La polul opus, 145 de absolventi de liceu au reusit sa promoveze examenul, in urma contestatiilor.

Conform ISJ Timis, 271 de note au fost micsorate, in timp ce pentru 1.024 de lucrari profesorii au decis sa majoreze notele. 55 de note nu au fost schimbate in urma recorectarii.

Nota unui elev din Timis a crescut spectaculos dupa ce a depus contestatie la Geografie. Initial, lucrarea fusese notata cu 5.50, iar in urma contestatiilor, elevul a obtinut nota 9.15.

CITESTE SI: O noua piata volanta isi asteapta clientii, in curand, la Timisoara. Unde urmeaza sa fie amplasata 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De ce apar asemenea diferente? Pentru ca in Romalica nimeni nu raspunde pentru ce face. Ba daca se poate dam legi prin care furtul nu-i pedepsit, atunci de ce sa fie pedepsita neatentia. Asta-i!

  2. Asta este nivelul invatamantului romanesc si asta este nivelul de pregatire al ” cadrelor didactice”

  3. Diferentele apar din cauza grabei. Profesorii fac un efort supraomenesc sa termine de corectat cat mai repede. Nu exista o pauza de pranz obligatorie -de altfel, e o mare problema sa iesi din scoala sa-ti cumperi o cafea, mancare nu poti comanda pentru ca ai predat telefonul, iar iesirea in oras te-ar scoate cateva ore bune din ritm-si se fac astfel greseli la transcrierea borderourilor. Ar trebui asigurat un pranz tuturor corectorilor la cantina scolii unde se corecteaza, chiar si contracost, iar ziua de lucru sa se termine obligatoriu la 18 in conditiile in care ea a inceput la 8 dimineata! Dar nu, noi avem camere si ne ascundem ca sa infulecam sandwichul pregatit de acasa de parca ar fi o rusine sa mananci civilizat si stam pana seara tarziu pentru a nu ne intoarce si ziua urmatoare pentru ca unii dintre noi sunt din alte localitati si e o problema in plus cu decontarea transportului, iar de diurna nici vorba…

  4. Eu sunt de parere, ca profesorii care nu au rabdare pentru a corecta lucrările , mai bine sa nu se inscrie la corectare. Din cauza, unor profesorii care nu au această răbdare , elevii suferă. Ar trebui , ca cei de la Minister sa ia masuri in cazurile , in care un elev ia bacul, iar după contestaţie il pica. Mi se pare ceva ciudat in acest sens, sa il pici dupa ce faci contestaţie. Nu inteleg cum unii il pica si dupa primesc o nota foarte mare.