Noutati :

Veste soc la Vatican! Papa Benedict al XVI-lea demisioneaza! Vezi de ce renunta la Pontificat!

11 februarie, 2013 - 01:05 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

UPDATE: DECLARATIA COMPLETA A PAPEI PRIN CARE ISI ANUNTA RENUNTAREA LA INALTUL SCAUN AL BISERICII CATOLICE DE LA VATICAN!

„Dragi frati, v-am convocat pentru acest Consistoriu, nu doar pentru cele trei canonizari, ci si pentru a va comunica o decizie de mare importanta pentru viata Bisericii. Dupa ce mi-am examinat in mod repetat constiinta inaintea lui Dumnezeu, am ajuns la certitudinea ca puterile mele, datorita varstei avansate, nu mai sunt potrivite pentru o exercitare adecvata a ministerului petrin.

Sunt constient ca acest minister, datorita naturii lui spirituale esentiale, trebuie sa fie indeplinit nu doar prin cuvinte si fapte, ci si prin rugaciune si suferinta. Cu toate acestea, in lumea de astazi, supuse la atat de multe schimbari rapide si zguduita de intrebari de profunda relevanta pentru viata de credinta, pentru a conduce barca Sfantului Petru si pentru a proclama Evanghelia, sunt necesare atat puterea mintii cat si a trupului, putere care in ultimele luni s-a deteriorat in mine pana acolo incat a trebuit sa imi recunosc incapacitatea de a indeplini in mod adecvat slujirea incredintata mie.

De aceea, si fiind constient de gravitatea acestui act, in deplina libertate declar ca renunt la ministerul de Episcop al Romei, Succesor al Sfantului Petru, incredintat mie de Cardinali in 19 aprilie 2005, astfel ca, de la 28 februarie 2013, ora 20.00, Scaunul Romei, Scaunul Sfantului Petru, va fi vacant si un Conclav pentru alegerea noului Pontif Suprem va trebui sa fie convocat de cei care au competenta sa faca aceasta.

Iubiti frati, va multumesc sincer pentru toata iubirea si munca cu care m-ati sustinut in slujirea mea si cer iertare pentru toate defectele mele. Iar acum, sa incredintam Sfanta Biserica grijii Pastorului nostru Suprem, Domnul nostru Isus Cristos, si sa o imploram pe Preasfanta Sa Mama Maria, pentru ca ea sa ii asiste pe Parintii Cardinali, cu grija ei materna, in alegerea unui nou Pontif Suprem. In ceea ce ma priveste, doresc de asemenea sa slujesc cu devotament Sfanta Biserica a lui Dumnezeu in viitor, printr-o viata dedicata rugaciunii.

Din Vatican, 10 februarie 2013″

_____________________________

Lumea catolica este in stare de soc! Papa Benedict XVI, in varsta de 85 de ani,  renunta la functie, a anuntat purtatorul de cuvant al Vaticanului.  Papa va renunta la functie in 28 februarie, dupa 2872  de zile in fruntea Bisericii Catolice.

Papa a anuntat ca va renunţa la ministerul sau la ora 20.00 (21.00 ora Romaniei), la 28 februarie. Atunci va incepe perioada «sede vacante» (locul vacant)„, a precizat purtatorul de cuvant Federico Lombardi, intr-un anunţ fara precedent in istoria Bisericii Catolice.

Papa Benedict al XVI-lea sustine ca nu mai are „fortele” necesare pentru a conduce Biserica din cauza varstei sale. Declaratia a fost facuta in limba latina in timpul unei slujbe. „Ma apasa povara. La Pontificatul pentru binele Bisericii. Am meditat indelung la luarea acestei decizii” , a spus Papa, potrivit publicatiei italiene La Repubblica.

DECLARATIE PAPA IN TIMUL UNEI SLUJBE:Dupa ce mi-am analizat constiinta in fata Domnului, in diverse randuri, am ajuns la certitudinea ca fortele mele, din cauza varstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea intr-un mod adecvat a ministerului petrinian„, a declarat Papa in latina, in timpul consistoriului de la Vatican.

Unul dintre canalele directe de comunicare a Vaticanului si a Papei Benedict al XVI-lea, contul de Twitter @Pontifex, are un ultim mesaj postat acum 24 de ore în care spune urmatoarele:

Trebuie sa credem in marea putere a indurarii Domnului. Suntem cu totii pacatosi, dar mila Lui ne transforma si ne innoieste„, este notat in mesajul de pe Twitter.

In cel mai scurt timp, conclavul se va intruni la Vatican pentru alegerea unui succesor al Papei. Urmatorul Papa va fi inscaunat cel tarziu la sfarsitul lunii martie.

Ramaneti pe www.opiniatimisoarei.ro! Vom reveni cu amanunte despre aceasta decizie istorica si fata precedent la Vatican!


Benedict al XVI-lea, in latina Benedictus PP. XVI, (n. Joseph Alois Ratzinger, 16 aprilie 1927, Marktl am Inn, Bavaria) este actualul papa al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 in urma Conclavului din 2005, ca succesor al Papei Ioan Paul al II-lea.

In acelasi timp are functia de episcop al Romei si suveran al statului Vatican.

Este al 265-lea papa in istoria Bisericii Romano-Catolice si primul papa german dupa 482 de ani (ultimul papa german a fost Papa Adrian al VI-lea, in perioada 1522-1523). Inaintea alegerii sale ca papa, cardinalul Ratzinger a fost decan al colegiului cardinalilor, prefect al Congregatiei pentru Doctrina Credintei si presedinte al Comisiei pontificale teologice internationale.

La varsta de 78 de ani, este cel mai in varsta papa ales de la papa Clement al XII-lea in 1730 si primul pontif german dupa olandezul-german Adrian al VI-lea din perioada 1522-1523.

Papa Benedict al XVI-lea este al optulea papa german; primul a fost papa Grigore al V-lea (996-999). Ultimul papa cu numele de Benedict, Benedict al XV-lea a servit ca pontif din 1914 pana in 1922, pontificatul sau fiind legat de Primul Razboi Mondial.

Alegerea numelui de Benedict are importanta simbolica. Ziua de nastere a noului papa, 16 aprilie, este sarbatoarea Sfantului Benedict Iosif Labre (26 martie 1748 – 16 aprilie 1783), cunoscut ca Sfantul Pelerin.

VEZI IMAGINI CU INSCAUNAREA PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA!

 

Vom reveni cu detalii!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...