Noutati :

Veste proasta pentru soferi! Amenzile primite in strainatate vor veni acasa, in Romania

5 septembrie, 2015 - 11:45 AM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
0

Soferii care incalca grav regulile de circulatie pe teritoriul altor tari din Uniunea Europeana vor primi amenda acasa, in Romania.

In acest sens, Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru schimbul transfrontalier de informatii cu statele membre UE privind incalcarile normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera.

Procedura de informare se declanseaza atunci cand incalcarea a fost savarsita cu un vehicul inmatriculat intr-un stat membru sau stat participant, altul decat statul in care a fost savarsita fapta, precum si facilitarea executarii de catre autoritatile romane a sanctiunilor aplicate pentru incalcari savarsite pe teritoriul Romaniei cu vehicule inmatriculate in alte state membre si in statele participante.

Insa amenzile transfrontaliere se aplica numai pentru cateva incalcari ale normelor de circulatie: depasirea limitei de viteza, trecerea pe culoarea rosie a semaforului, neutilizarea centurilor de siguranta si condusul sub influenta alcoolului. La acestea se adauga conducerea sub influenta drogurilor, utilizarea ilegala a benzii de urgenta si folosirea unui telefon mobil sau a oricarui alt aparat de comunicare in timpul conducerii.

De asemenea, sunt amendati si motociclistii care nu poarta casca de protectie. Directiva nu se aliniaza si la legislatia rutiera sau cuantumul amenzilor din Romania.

Sursa: redesteptarea.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...