Opinia Timisoarei

Veste neasteptata de pe piata imobiliara la Timisoara. Ce se intampla cu preturile la apartamente

TIMISOARA. In ciuda asteptarilor si a perioadei de criza pe care o traversam, preturile apartamentelor continua sa creasca.
O spun specialistii in imobiliare care, in urma unei analize realizata la nivelul lunii februarie, spun ca s-au scumpit atat locuintele vechi, cat si cele noi, acestea din urma ceva mai mult.

CITESTE SI: Ziua in care a fost ales cel mai stralucit primar al Timisoarei. Carol Telbisz a construit 2 poduri, 4 licee, 7 fabrici de top, 2 stadioane, a adus primele tramvaie electrice, a asfaltat prima strada, a infiintat serviciul de ambulanta si a ridicat primul cinematograf. Foto

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, preturile apartamentelor s-au majorat la nivel national, cu o medie de 1,6% in februarie, de la 1.413 la 1.435 de euro pe metru patrat util.

In ciuda asteptarilor, piata rezidentiala continua sa surprinda. Desigur, traversam in continuare o perioada incerta, insa interesul pentru achizitia de apartamente este in continuare ridicat, iar tranzactii au loc. Este putin probabil ca pe termen scurt sa asistam la cresteri de pret si anumite corectii de pret sunt inevitabile, in special pe segmentele dependente de finantarea bancara. Totodata, categoriile premium isi vor consilida pretul pentru ca atrag in continuare o cerere ridicata„, spune Daniel Crainic, specialist in imobiliare.

La Timisoara, asteptarile vanzatorilor de apartamente s-au majorat cu 1,2% in luna februarie, fata de ianuarie (de la 1.446 la 1.464 de euro pe metru patrat util), in vreme ce, la 12 luni, avansul a fost de 4,9% (de la 1.395 de euro pe metru patrat util).

Cu un pret mediu de 1.449 de euro pe metru patrat, in luna februarie, locuintele vechi din oras sunt, in prezent, cu 4,8% mai scumpe decat in urma cu un an (cand costau 1.383 de euro pe metru patrat).
Pe de alta parte, comparand luna februarie cu luna anterioara, preturile au crescut cu 1,5%. Apartamentele nou-construite au consemnat un declin lunar de 1.8% (de la 1.538 de euro pe metru patrat util) si o crestere anuala de 4,2% mai exact, de la 1.450 la 1.511 de euro pe metru patrat util„, transmit specialistii in imobiliare.

Exit mobile version