Noutati :

Veste grozava pentru bugetari! Ce cadouri primesc?

3 iunie, 2014 - 02:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Daruri de la bugetul statului pentru bugetari! Acum in prag de vacanta, cei care sunt angajati la stat primesc vestea ca vor avea banii de concediu asigurati. Cu unele conditii insa.

Bugetarii vor primi tichete de vacanta in valoare de maxim 5.100 de lei, a decis, marti, Camera Deputatilor. Tichetele nominale vor putea fi folosite numai in tara, inclusiv in pensiuni agroturistice, si nu pot fi facute cadou altcuiva.

Deputatii au adoptat, cu 215 voturi „pentru”, 7 „impotriva” si 100 abtineri, proiectul de lege privind acordarea de tichete de vacanta care vor fi suportate integral de angajator.

Proiectul prevede ca tichetele de vacanta pot fi acordate de angajator, acesta nefiind obligat, ci doar stimulat sa le includa in pachetul salarial.

Prin legea tichetelor de vacanta pe care noi o sustinem si in care am modificat sintagma tichete de vacanta cu vouchere de vacanta avem o modalitate moderna de emitere a acestora in regim electronic fara costuri suplimentare, fara intermediari, in asa fel incât voucherele de vacanta sa ajunga la beneficiarii finali. Voucherele de vacanta pot fi urmarite 100% intr-un sistem fiscalizat, ceea ce scoate din zona gri operatorii si vor putea fi emise numai pentru operatorii clasificati in sistemul national,”, a afirmat ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Jianu, in plenul Camerei Deputatilor, citat de Agerpres.

Potrivit proiectului, institutiile publice, regiile autonome, societatile reglementate la care statul este actionar unic sau majoritar, societatile si companiile nationale care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca pot acorda vouchere de vacanta.

Aceste vouchere vor fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau agentiile de turism autorizate de Ministerul Turismului si utilizate doar pentru achizitionarea de servicii turistice pe teritoriul României.

Autoritatea Nationala pentru Turism emite aceste vouchere, iar angajatul care beneficiaza de vouchere de vacanta nu mai beneficiaza in cursul anului fiscal de bilete de odihna.

Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanta sunt: 10, 20, 30, 40 si 50 lei.

„Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de vouchere de vacanta reprezinta contravaloarea a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal”, se arata in proiect.

Camera Deputatilor este for decizional, iar proiectul de lege va fi trimis la promulgare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si cine vor beneficia de …“Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de vouchere de vacanta reprezinta contravaloarea a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata”?