Veste excelenta! Siguranta la alte standarde in salile de operatie de la Spitalul Judetean Timisoara! Ce se intampla cu instrumentarul?

TIMISOARA. Mai putini microbi in salile de operatie de la Spitalul Judetean Timisoara! S-a incheiat reabilitarea Statiei de Sterilizare, astfel ca instrumentarul si materialele care sunt folosite la interventiile chirurgicale sunt dezinfectate la alte standarde.

Spatiul in care functioneaza statia e complet nou, modern si dotat cu aparatura de ultima generatie in materie de sterilizare.

Partea de ordin tehnic a durat cam doua luni si jumătate, iar licitatia pentru aparatura medicala a urmat tot traseul legal. Dupa ce am avut aprobarea Ministerului Sanatatii, automat am demarat si procedurile. Putem spune ca avem siguranta in privinta sterilizarii. Aceasta statie sterilizează pentru 18 sali de operatie. Este in beneficiul pacientilor si al nostru„, spune medicul Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Banii pentru Statia de Sterilizare au venit de la Ministerul Sanatatii, 1.600.000 de lei pentru aparatura medicala si de la Consiliul Judetean Timis aproximativ 230.000 de lei pentru amenajari si anexe.

Dotarile Statiei de Sterilizare din Spitalul Judetean Timisoara erau vechi de mai bine de 10 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. erji spune:

    da . instrumentar manipulat fara manusi fara masca fara boneta si transportat la sali si alte sectii in conditii improprii .felicitari