Noutati :

Veste buna pentru fumatorii din Timisoara: in fiecare statie RATT va fi pusa cate o scrumiera

25 februarie, 2014 - 04:36 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Statiile mijloacelor de transport in comun din Timisoara vor fi dotate cu scrumiere pentru fumatori. Propunerea a venit de la un consilier local, iar conducerea Primariei Timisoara si-a dat acceptul. Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, investitia trebuie facuta de Regia Autonoma de Transport in comun.

„A aparut o luare de pozitie a unor cetateni si o sustinem in totalitate privind necesitatea montarii in statiile RATT a unor scrumiere, pentru ca foarte multa lume fumeaza in asteptarea mijloacelor de transport in comun si de multe ori mucurile de la tigari ajung pe jos. Retim sau RATT sau cine se ocupa sa instaleze asemenea scrumiere in statiile regiei”, a propus, marti, consilierul local Stefan Constantin Sandu.

Primarul Nicolae Robu a considerat ideea lui Sandu o „propunere acceptabila”. Viceprimarul Dan Diaconu ne-a dezvaluit ca RATT si firma care le administreaza vor face o „minima investitie, de bun simt” si vor monta scrumiere in toate statiile regiei.

In Timisoara sunt aproximativ 400 de statii pentru mijloacele de transport in comun. Doar 50 dintre ele se afla in administrarea directa a regiei, iar restul au fost date in administrare de catre Primaria Timisoara unei firme private.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. A,deci ne civilizam si noi si nu mai punem chistoacele in buzunar.Buna idee asta,numai ca vin tarziu idei de civilizatie in fruntea administratiei.

 2. Stupid people!
  In timp ce in alte tari se descurajeaza etalarea fumatorilor, la noi ii incuram sa fumeze in cat mai multe locuri.

  Un exemplu recent din vecini, cu mentiunea ca nu este un exemplu unic: „Ungaria a interzis fumatul in toate trenurile MAV-START, trafic national si international, in toate celelalte vehicule de transport public din Ungaria si in toate statiile de transport public – statii de tramvai, statii de cale ferata, etc.
  In cazul incalcarii legii, amenda este de pana la 30.000 de forinti, echivalentul a 113 euro.”

  In Timisoara insa… transport gratuit locuitorilor din mijlocul campului (vezi 33 barat), spatii „speciale” pentru fumatori in Mall si alte locuri „celebre”, iar acolo unde nu exista spatii „speciale”, se aplica interdictia o zi se fumeaza/una nu/azi se fumeaza; spatii speciale de parcare pe mijlocul drumului sau in statii de transport in comun (in cate tari chestia asta se lasa cu ridicarea masinii?)
  Ce mai, o adevarata urbe Iuropeana…

 3. dar in acelasi timp e o veste proasta pentru nefumatorii care o sa astepte in statie langa fumatori si o sa fie afumati de catre acestia….

  • Nu e diferit ca inainte, dar de data aceasta cu incurajarea autoritatilor

 4. Da,e buna ideea ,ajuta ca boschetari sa ma gaseasca cate un cic de tigare fara sa se mai aplece prea mult!.Eu zic ca de banii aia mai bine s-ar fi reparat statiile de transport in comun.

 5. DIN 2013 1 IANUARIE FUMATUL ESTE STRICT INTERZIZ IN STATIILE DE AUTOBUZ. NO COMENT