Noutati :

Veste buna pentru fumatori! Unde vor avea totusi voie sa-si aprinda tigara, dupa modificarea Legii Antifumat?

1 aprilie, 2016 - 09:52 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

La numai doua saptamani de la intrarea ei in vigoare, legea antifumat ar putea fi modificata. Senatorii juristi au adoptat  mai multe amendamente in favoarea fumatorilor.

Unul dintre ele prevede eliminarea interdictiei de a fuma la terase. De asemenea, parlamentarii sunt de acord sa se fumeze si in spatiu inchis, cu conditia amenajarii unor camere speciale in acest sens.

Nu in ultimul rand, fumatorii s-ar putea constitui in asociatii de fumatori, ca sa poata amenaja spatii speciale destinate fumatului, inclusiv cluburi sau discoteci. Toate aceste modificari vor fi dezbatute in plenul Senatului, apoi merg la Camera Deputatilor care este decizionala in acest caz.

Comisia juridica a Senatului a avizat favorabil, miercuri, proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun, introducand si amendamente care se refera la definirea spatiului inchis in care nu se poate fuma si la posibilitatea de constituire de asociatii sau cluburi de fumatori.

Conform acestor amendamente, spatiul inchis va fi definit ca orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur. Spatiul inchis de la locul de munca este orice spatiu care are acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, aflat intr-un loc de munca. In Legea 15/2016 de modificare si completare a legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, spatiul inchis este definit ca un spatiu cu acoperis si cel putin doi pereti.

Alte amendamente prevad ca fumatul este permis in camere special amenajate, care sa serveasca exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritoare etc, iar fumatorii se vor putea constitui in asociatii sau cluburi de fumatori care pot amenaja spatii speciale destinate exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului.

Avizul Comisiei juridice in privinta acestui proiect si a amendamentelor vor fi transmise Comisiilor economice si de sanatate ale Senatului, care sunt sesizate pe fond si intocmesc raportul.

Legea 15/2016 care interzice fumatul in spatii inchise a intrat in vigoare in 17 martie.

Mai multe aici!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. aveam si noi o lege buna si acum o schimba drogatii astia….fumatori sunt doar 6 milioane in timp ce majoritatea e nefumatoare! cei sase milioane ae afla in sevraj asa ca nu-i bagati in seama…nu trebuie modificata legea! daca o modificati sper sa-i puneti sa semneze ca renunta la tratamente gratuite…statul roman nu trebuie aa strice banii pe tratarea drogatilor/fumatorilor! cand fumeaza stiu la ce riscuri se expun…asa ca sa-si plateasca tratamentele