Noutati :

Veste buna pentru elevi! Intr-una din zilele viitoare NU vor face cursuri!

29 septembrie, 2015 - 07:59 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Elevii nu vor face cursuri pe data de 5 octombrie, ci vor participa la activitati educative si recreative cu prilejul Zilei Mondiale a Educatiei.

Luni se vor desfasura activitati educative si recreative dedicate Zilei Mondiale a Educatiei„, a declarat, marti, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

Incepand din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Mondiala a Educatiei sa fie celebrata in fiecare an pe data de 5 octombrie.

Ziua de 5 octombrie este zi nelucratoare, pentru ca este Ziua Mondiala a Educatiei, si acest lucru este stabilit in Contractul Colectiv de Munca Unic la nivelul ISMB„, a spus Marian Banu.

Astfel, in ziua de 5 octombrie, elevii nu vor avea cursuri, iar cadrele didactice vor stabili, impreuna cu conducerile scolilor, activitatile pe care le vor avea cu copiii, fiind recomandate activitati educative si recreative.

In 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondiala a Educatorilor, pentru a marca semnarea, in 1966, a recomandarii facute de UNESCO si Organizatia Internationala a Muncii privind conditiile de munca ale personalului didactic. Aceasta zi se sarbatoreste in data de 5 octombrie in peste 200 de tari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...