Noutati :

Veste buna pentru Colegiul National Banatean din Timisoara. Elevii vor avea o sala de sport si bazin

8 octombrie, 2018 - 03:36 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa ani de asteptare, reprezentantii Colegiului National Banatean au, in sfarsit, unda verde pentru demolarea cladirii fostei Gradinite cu program prelungit numarul 14, din vecinatatea unitatii de invatamant. Ministerul Educatiei a trimis ultimul aviz de care era nevoie, pentru a putea incepe eliberarea terenului.

„A venit avizul la Primarie si la ISJ, in jurul datei de 15 septembrie. Mai dureaza pana cand vom avea efectiv sala de sport si bazinul, acum intram doar in avizul de demolare, care este extrem de important, pentru ca punem zona in securitate. Dupa aceea urmeaza proiectarea si apoi vom sti etapele urmatoare. Este o etapa necesara in procesul aceasta”, a spus Sorin Ionescu, directorul Colegiului National Banatean.

Primaria va pune pe masa consilierilor locali un proiect prin care urmeaza sa fie schimbata destinatia cladirii si aprobarea de demolare a cladirii in care a functionat gradinita.

„In aceeasi ordine de idei, precizam faptul ca demolarea cladirii se va realiza cu respectarea
Ordinului nr. 5.819 I 2016, privind aprobarea procedurii de elaborare a avizului conform pentru schimbarea destinatiei bazei materiale a institutiilor si unitalilor de invatamant preuniversitar de stat, precum si condiliile necesare acordarii acestuia, anexa – art. 7: „In cazul demolarii constructiilor existente, schimbarea de destinatie a imobilului se face pe perioada desfasurarii lucrarilor de demolare urmand ca dupa finalizarea lucrarilor terenul sa ramana in domeniul public al localitalii, facand parte din baza materiala a invatamantului preuniversitar de stat”, se arata in raportul de specialitate alaturat proiectului de hotarare de consiliu local.

In bugetul local al Timisoarei au fost prevazuti, inca de la inceputul anului, bani pentru documentatie si proiect tehnic pentru realizarea acestui obiectiv.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...