Veste buna. Creste timpul in care amenzile vor putea fi platite la jumatate din valoare

Schimbari importante. De acum, dupa ce presedintele Iohannis a promulgat legea, soferii isi vor putea plati amenzile la jumatate din valoare timp de 15 zile, in loc de 2, asa cum era pana in prezent.

CITESTE SI: Accident grav pe o sosea din Timis. Doi copii si parintii lor au fost raniti

Legea prevede majorarea perioadei in care persoanele isi vor putea plati amenzile la jumatate, iar schimbarea vine pentru eficientizarea si facilitarea procesuluid e achitare a contraventiilor.

„Prezenta lege reglementeaza masuri pentru facilitarea achitarii amenzilor contraventionale prin constituirea unui cont unic de plata si simplificarea procedurilor de urmarire a incasarii amenzilor. (…) Contravenientul poate achita, in termen de cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal”, se arata legea adoptata, decizional, de Camera Deputatilor, pe 27 iunie, si promulgata vineri de presedintele Klaus Iohannis.

Actul normativ mai prevede deschiderea unui cont unic la Trezoreria Statului unde vor fi centralizate toate sumele incasate din amenzi.

CITESTE SI: ‘Cadou’ surprinzator. Timisoara va primi 44 de autobuze electrice, de peste 25 de milioane de euro. Nicolae Robu: ‘Ne trebuie soferi, cat mai multi soferi’ 

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.