Vernisaj al expozitiei This could be it – Mircea Popescu & Roman Cotosman, la Galeria Jecza

TIMISOARA. Galeria Jecza plaseaza vara aceasta in epicentrul artei contemporane si isi invita publicul, colectionarii, artistii si pe toti cei interesati de fenomen, la un eveniment conturat in jurul a doua personalitati unice ale plasticii actuale: Mircea Popescu si Roman Cotosman.

Sambata, 21 iulie, de la ora 19, la Galeria Jecza din Calea Martirilor, are loc vernisajul expozitiei THIS COULD BE IT – Mircea Popescu & Roman Cotosman.

„Ar putea fi o coincidenta, dar anumite lucruri vorbesc de la sine. Doi artisti din generatii, medii si formari diferite isi confrunta pasiv individualitatile, lasand privitorul ca interpret. 

Scoaterea din functiune a ochiului la Cotosman potenteaza activarea ochiului la Popescu. Analiza formala si detaliata a geometriei lui Roman Cotosman completeaza semantica lettrista si superflat a lui Mircea Popescu. Simplificarea formelor si relatiilor arhitectonice la Cotosman intareste forma supracompusa a lui Popescu, ambele folosindu-se specific de limbajul vizual plin/gol.

Poate parea o incercare cutezanta juxtapunerea celor doi artisti, dar poate fi si un mod de a trata vechiul prin nou si invers. Va invitam, astfel, la un periplu in care ochiul va va cere acomodare la cantitatea de refractie vizuala, in care forma si culoarea se vor prinde de retina ca o sublimare a senzatiilor vizuale”, subliniaza istoricul de arta Simona Abagiu.

 

Vernisajul va fi acompaniat de muzica lui Drummer in Cosmos.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.