Noutati :

Verdictul Tribunalului Bucuresti in cazul lui Mircea Diaconu. Poate candida la europarlamentare?

5 aprilie, 2014 - 05:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat in cazul actorului Mircea Diaconu, care s-a inscris sa candideze ca independent la alegerile europarlamentare. Candidatura lui a fost insa contestata din cauza unei decizii de incompatibilitate.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis contestatia depusa de Mircea Diaconu, astfel ca fostul senator liberal Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare.

BEC ar putea sa atace aceasta decizie la Curtea de Apel Bucuresti.

Mircea Diaconu a atacat in instanta hotararea BEC prin care i s-a respins candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, motivul invocat de Biroul Electoral Central fiind acela ca Diaconu are interdictie sa ocupe o functie eligibila.

BEC a avut in vedere raportul Agentiei Nationale de Integritate privind starea de incompatibilitate in care s-a aflat Mircea Diaconu ca urmare a exercitarii concomitente a demnitatii de senator şi a functiei de director-manager al Teatrului C.I. Nottara.

„Avand in vedere caracterul obligatoriu al Deciziei nr. 3104/2012 a inaltei Curti de Casatie şi Justitie irevocabile care trebuie respectata atat de catre cetateni, cat şi de autoritati publice, inclusiv de BEC, observand prevederile art. 25, alin 2 din Legea nr. 176/2010 cu modificarile şi completarile ulterioare, vazand faptul ca, potrivit limbajului comun – in conditiile in care legiuitorul nu defineşte aceasta sintagma – prin ‘functie eligibila’ se intelege ‘functie care poate fi aleasa’ – conform Dictionarului Explicativ Roman – in aceasta categorie intrand şi functia de parlamentar european (…) BEC respinge candidatura independenta a lui Mircea Diaconu”, precizeaza BEC.

Pe 26 martie, Agentia Nationala de Integritate a informat BEC ca Mircea Diaconu nu indeplineşte conditiile legale pentru validarea candidaturii pentru Parlamentul European.

Citeste mai mult AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...