Noutati :

Verdictul Comisiei de Etica: Victor Ponta NU a plagiat, la nivelul cerintelor anului 2003

17 iulie, 2012 - 08:52 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
5

Consiliul National de Etica a ajuns la o concluzie si spune ca lucrarea de doctorat a primului ministru nu este un caz de plagiat. Asta dupa ce acum cateva saptamani, Consiliul National de Atestare a Titlurilor Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis ca lucrarea este un plagiat.

Verdictul Consiliului National de Etica (CNE) precizeaza ca „teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila, din punct de vedere al acestei cerinte, cu alte teze de doctorat sustinute in aceeasi perioada”.

Iata concluziile Consiliului:

1. Teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila, din punct de vedere al acestei cerinte, cu alte teze de doctorat sustinute in aceeasi perioada.

2. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii.

3. Tema tezei de doctorat este in domeniul de preocupare al doctorandului si conducatorului de doctorat.

4. Autorul tezei de doctorat a efectuat activitatile cuprinse in planul individual de pregatire, conform regulamentelor in vigoare in acea perioada (trei examene si trei referate, toate apreciate cu calificativul foarte bine)

5. Teza de doctorat este clar structurata si are un plan de cercetare coerent.

6. Metodologia de cercetare este in concordanta cu normele ei si practicile din domeniul stiintelor juridice la acea data.

7. Cercetarea, asa cum rezulta din referatele membrilor comisiei de sustinere prezinte elemente de noutate si cuprinde analize pertinente.

8. Bibliografia utilizata de autor este mentionata la sfarsitul lucrarii. Sunt unele deficiente in ceea ce priveste trimiterile bibliografice in interiorul capitolelor. Nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. S-au agitat portocalele degeaba! De parca stie Basescu cum arata un doctorat! :)) Nici nu stiu daca stie cum arata o diploma de bac ­čśŤ

    • Eu imi dau seama ca esti de o prostie rara , orice om cu bun simt din tara asta stie ca maimuta a plagiat, asta cu normele pe 2003 este o fumigena pt prosti aruncata de USL dupa ce au schimbat comisia de etica sa spuna exact ce vor ei.Se comporta exact ca niste comunisti, cand nu le convine decizia schimba comisia, mi-e scarba , meriti exact o flegma intre ochi comunist ce esti.

  2. Opinia Timisoarei manipuleaza din nou. De ce nu mentionati ca decizia nici macar nu a fost semnata? Nici macar nu e definitiva, putem sa o numim consultativa. Decizia finala urmeaza sa o dea zilele astea Universitatea Bucuresti, cea care a aprobat doctoratul.
    „OpiniaTimisoarei” a ajuns un fel de cancan.

  3. NU STIU CA NEAMUL CEASUSCHE NU CRED CA ERA CHIAR ASA DE TAMPIT SA DE A CE A MAI MARE NAVA A ROMINIEI PE MANA UNUI INCULT CUM SPUI SI NU STIU CATI ANI AI DAR PROST TOT ESTI CA DACA INTRAI INTRO FACULTATE NU PUTEAI SA FII DACA NU ERAI”MEMBRU”SI DACA ESTI ASA DE IDIOT SA CREZI CA COPILUL MINUNE PONTA NASTASE ET COMPANI NU ERAU MEMBRI PCR ESTI MAI PROST CA ARICI POGONICI

  4. Cum fac basisti cand cineva spune ceva despre ei ce nu le place? Ii acuza de ceva orice (ca nu au platit amenda de la radar, ca au furat un mar in clasa a patra, ca au placiat o teza de doctorat, ca au luat mita) pentru ca pana saracul om sa dovedeasca ca declaratiile basistilor sunt ineptii, este deja catalogat. Sunt convins ca Victor Ponta nu si-a plagiat teza de doctorat pentru ca din cate am observat la el chiar ii place sa discute tehnic pe drept, deci a inteles ceva din facultatea care a facut-o poate si din doctorat. In schimb, imi amintesc de Boc care intr-o lucrare a sa spunea cat de bun e parlamentul bicameral, ca peste ceva timp dupa ce Base a zis: „Parlament unicameral!” Boc a uitat tot ce a scris in acea lucrare si a zis si el: „Cea mai buna solutie: Parlament unicameral!”