Noutati :

Verdict la Universitatea de Vest din Timisoara: Sefa DNA Laura Codruta Kovesi NU a plagiat!?

17 noiembrie, 2016 - 03:52 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Comisia de Etica a Universitatii de Vest din Timisoara a stabilit, in urma unei analize ca 564 de randuri din cele 4705 randuri sesizate in lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi sunt similare cu alte surse, insa considera ca sesizarea este nefondata, fara a preciza daca la mijloc este sau nu vorba de un plagiat.

Comisia de Etica si Deontologie Profesionala din UVT a consultat toate documentele puse la dispozitie de catre autorii sesizarii si de catre persoana vizata si a urmat toate procedurile legale pentru a analiza sesizarea mentionata mai sus.

Astfel, in urma comparatiei au fost excluse situatiile in care s-a preluat identic din texte legislative – textele legale nu se bucura de protectia dreptului de autor- si randurile identificate ca fiind similare cu lucrari publicate ulterior sustinerii tezei de doctorat analizate. In urma acestui demers, Comisia de Etica si Deontologie Profesionala din UVT a constatat ca 564 de randuri din cele 4705 randuri sesizate, sunt similare cu alte surse.

CITESTE SI: Laura Codruta Kovesi, sefa procurorilor din Romania, si-a luat doctoratul la Timisoara. In aceeasi zi, SRI si-a inaugurat sediul din Timis

laura-codruta-kovesi-doctorat-sri-timisoara-colaj

Avand in vedere ca teza de doctorat suspusa analizei are 11.512 randuri, cele 564 de randuri, gasite ca fiind similare (…) cu alte surse, reprezinta un grad de similaritate de 4,9 %. In absenta unui raport a unei comisii de specialitate, Comisia de Etica si Deontologie Profesionala din UVT isi asuma in acest moment gradul de similaritate verificat de membrii ei in raport cu sesizarea. Comisia de Etica si Deontologie Profesionala din UVT concluzioneaza ca sesizarea este nefondata pentru 4141 de randuri din cele 4705 randuri sesizate si partial fondata pentru restul”, se arata in raport.

Acest punct de vedere va fi transmis atat celor care au facut sesizari, cat si Ministerului Educatiei si tuturor persoanelor implicate.

Comisia nu a facut nicio recomandare privind retragerea sau nu a titlului de doctor al Laurei Codruta Kovesi.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...