Verdict in cazul melodiei “Pusca si cureaua lata” Vezi cine este „tatal” hit-ului!

Tribunalul Cluj a decis astazi sa respinga actiunea rapsodului Mircea Simionca in procesul de “paternitate” asupra celebrei melodii “Pusca si cureaua lata”, cantata de sotii Valeria si Traian Ilea. Astfel, drepturile de autor ale piesei ii vor reveni lui Ilea. Traian Ilea a fost dat in judecata de cantaretul de muzica populara Mircea Simionca in iunie 2009. Simionca a aratat in plangerea sa, inaintata Tribunalului Mures, ca el ar fi cel care a scris versurile si muzica piesei care i-a adus incasari enorme lui Traian Ilea. Ambii au sustinut in repetate randuri ca sunt compozitorii piesei, astfel ca Simionca a deschis un proces in care cerea sa ii fie recunoscute drepturile de autor asupra piesei. In urma cu un an, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis stramutarea dosarului la Tribunalul Cluj. Pe parcursul derularii procesului, instanta a solicitat Academiei Romane sa se pronunte asupra creatorului real al piesei “Pusca si cureaua lata”. Chiar in urma cu cateva zile, Academia Romana a trimis un raspuns in care arata ca piesa este de folclor si nimeni nu poate avea drept de autor asupra acesteia. “Pentru noi adevarul juridic a fost doar unul. Era foarte important ca acest adevar juridic sa se constate si de catre instanta. Aceasta hotarare poate fi atacata cu apel in 15 zile si probabil ca reclamantul va uza de aceasta cale. Noi vom miza in continuare pe faptul ca toate probele administrate in opinia noastra ne-au confirmat asteptarile si pozitia procesuala si sper sa nu se schimbe absolut nimic din probatiunea care urmeaza a fi administrata”, a declarat avocatul Septimiu Put, reprezentantul legal a lui Traian Ilea. Asculta Traian Ilea & Valeria Codorean - Pusca si cureaua lata [youtube OBcOytc0vfw] Mircea Simionca - Cand eram tanar ficior..!!! [youtube -67A9KDPueI]

Tribunalul Cluj a decis astazi sa respinga actiunea rapsodului Mircea Simionca in procesul de “paternitate” asupra celebrei melodii “Pusca si cureaua lata”, cantata de sotii Valeria si Traian Ilea. Astfel, drepturile de autor ale piesei ii vor reveni lui Ilea.

Traian Ilea a fost dat in judecata de cantaretul de muzica populara Mircea Simionca in iunie 2009. Simionca a aratat in plangerea sa, inaintata Tribunalului Mures, ca el ar fi cel care a scris versurile si muzica piesei care i-a adus incasari enorme lui Traian Ilea. Ambii au sustinut in repetate randuri ca sunt compozitorii piesei, astfel ca Simionca a deschis un proces in care cerea sa ii fie recunoscute drepturile de autor asupra piesei.

In urma cu un an, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis stramutarea dosarului la Tribunalul Cluj. Pe parcursul derularii procesului, instanta a solicitat Academiei Romane sa se pronunte asupra creatorului real al piesei “Pusca si cureaua lata”. Chiar in urma cu cateva zile, Academia Romana a trimis un raspuns in care arata ca piesa este de folclor si nimeni nu poate avea drept de autor asupra acesteia.

“Pentru noi adevarul juridic a fost doar unul. Era foarte important ca acest adevar juridic sa se constate si de catre instanta. Aceasta hotarare poate fi atacata cu apel in 15 zile si probabil ca reclamantul va uza de aceasta cale. Noi vom miza in continuare pe faptul ca toate probele administrate in opinia noastra ne-au confirmat asteptarile si pozitia procesuala si sper sa nu se schimbe absolut nimic din probatiunea care urmeaza a fi administrata”, a declarat avocatul Septimiu Put, reprezentantul legal a lui Traian Ilea.

Asculta Traian Ilea & Valeria Codorean – Pusca si cureaua lata

Mircea Simionca – Cand eram tanar ficior..!!!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.