Noutati :

Verdict ANI: Nicolae Robu si Stefan Dragulescu sunt incompatibili! Au de ales intre functia de rector si cea de parlamentar

3 iunie, 2011 - 10:54 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Senatorul Nicolae Robu, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara si presedinte al PNL Timis si deputatul Iosif Stefan Dragulescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara sunt incompatibili!

Verdictul a fost dat de Agentia Nationala de Integritate care mai spune ca cei doi au de ales una din cele doua functii detinute. Conform ANI, functia de rector este incompatibila cu cea de parlamentar, conform noii Legi a Educatiei.

„Domnul Nicolae Robu a fost informat, la data de 19.05.2011, cu privire la declansarea procedurii de evaluare, iar, la data de 01.06.2011, s-a prezentat la sediul Agentiei Nationale de Integritate, ocazie cu care a luat cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare si a depus un punct de vedere cu privire la elementele identificate”, se arata in comunicatul ANI.

Nu numai senatorul Nicolae Robu a fost informat de decizia ANI, ci si celalalt rector-parlamentar al judetului Timis, Iosif Stefan Dragulescu.

„Domnul Stefan Iosif Dragulescu a fost informat, la data de 18.05.2011, cu privire la declansarea procedurii de evaluare, iar, la data de 27.05.2011, s-a prezentat la sediul Agentiei Nationale de Integritate, ocazie cu care a luat cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare si a depus un punct de vedere cu privire la elementele identificate”, arata ANI.

Agentia Nationala de Integritate anunta, totodata, ca au fost identificate elemente in sensul incalcarii regimului juridic al incompatibilitatilor, deoarece conform Legii educatiei nationale „persoanele care ocupa o demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului”, iar „functia de rector este incompatibila cu detinerea de functii de conducere in cadrul unui partid politic pe perioada exercitarii mandatului.

Nicolae Robu si Stefan Dragulescu, incompatibili inca din februarie

„Domnul Nicolae Robu este in incompatibilitate incepand cu data de 10 februarie 2011, deoarece exercita simultan functia de rector al Universitatii Politehnica din Timisoara si cea de senator in Parlamentului Romaniei, respectiv functia  de  Presedinte  al  Partidului  National  Liberal,  filiala  Timis. Domnul Stefan Iosif Dragulescu este in incompatibilitate incepand cu data de 10 februarie 2011, deoarece exercita simultan functia de Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara si cea de deputat in Parlamentului Romaniei”, se mai arata in comunicatul ANI.

De asemenea, ANI mai arata ca „persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor legii mentionate, cu exceptia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani”.

ANI i-a mai gasit incompatibili pe senatorul Ecaterina ANdronescu (PSD), rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti si pe deputatul Nicolae Florian Popa (PSD), rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...