Noutati :

Verde pentru Rosia Montana! Guvernul a aprobat exploatarea la Rosia Montana si o trimite la Parlament

27 august, 2013 - 09:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
6

Proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana a fost aprobat de Guvernul Romaniei, in sedinta de marti. Va fi trimis Parlamentului spre adoptare.

Mediafax scrie ca documentul a fost introdus pe agenda sedintei de guvern, care nu a fost anuntata public.

Aprobarea proiectului de lege a fost confirmata ulterior de Guvern, printr-un comunicat. Aceeasi sursa confirma pentru Mediafax si cifrele anuntate anterior de MEDIAFAX privind negocierile dintre Executiv si compania canadiana Gabriel Resources.

„Guvernul a aprobat acest proiect de lege care, potrivit procedurii, va trebui adoptat de Parlament. Principalele masuri propuse in proiectul de lege sunt: Aprobarea Acordului privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana; potrivit acestui acord, actionarul majoritar al RMGC va transfera in etape cu titlu gratuit catre actionarul minoritar controlat de statul roman o cota de 5,69% din capitalul social al RMGC; participatia indirecta a statului roman urmeaza sa ajunga astfel la 25%. Redeventa miniera aplicabila proiectului minier va fi de 6% (fata de 4% in cazul celorlalte miniere) cu optiunea statului roman de a solicita plata acesteia in natura. De asemenea, investitorul se angajeaza sa intreprinda conservarea, amenajarea si revitalizarea patrimoniului cultural, sa asigure protectia mediului si eliminarea poluarii istorice, sa contribuie la dezvoltarea economica si culturala durabila a comunitatii din Rosia Montana”, se arata in comunicat.

Citeste mai mult!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Tradatori de tara!

  • tradare de tara este sa nu profim de oportunitatea care s-a ivit, sa lasam o zona in saracie, doar asa, de dragul de a ne opune

   • Exact! Nu profitam de oportunitate. Le dam sansa canadienilor sa profite. Si mai mult de atat, ne alegem si cu jumate de ardeal poluat cu cianuri.

 2. Chit ca am asteptat atat, acum pot spune ca a meritat asteptarea. Bravo guvernului!

 3. Voi va ascultati? Cum sa nu fie tradatori atat timp cat ne exploateaza resursele canadieni….cine va controla cat aur se produce acolo si se scoate din tara la negru..
  Noi avem vamesi sau politie de frontiera independenta? Toti sefii sunt numiti politic…sa vezi cum vor pleca din tara tone de aur la negru, nu suntem in state sa aflam recolta reala a graului? Se face evaziune in draci cu cereale si legume! Si atunci cum vom stii cat aur se scoate din tara? Cu 50de euro treci de vamesi ca prin branza! Sper ca o noua revolutie sa inceapa de la rosia montana! Nu ne putem lasa prostiti doar ptr niste locuri de munca! Sa investeasca statul roman acolo…sa fie mine romanestu si sunt de acord!

 4. Traim in Romania. Expolatarea asta ar fi in ordine, daca s-ar face repsonsabil. Dar la fel ca autostrada Transilavnai (=autostrada Bechtel) se va face in dispretul cetateanului si ne va costa cat nu face.