Noutati :

Verde pentru pietoni prin santierul din Piata Libertatii. Constructorul a amenajat o alee provizorie

2 iulie, 2014 - 02:10 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Timisorenii care au treaba in centrul orasului nu mai trebuie sa ocoleasca santierul din Piata Libertatii. Constructorul a ajuns in faza in care a fost posibila amenajarea unei alei pentru pietoni.

Oamenii pot iesi direct din strada Alba Iulia pe strada Emanoil Ungureanu sau invers, printr-un culoar pus la punct de muncitori, marcat corespunzator. Pana in prezent nu s-a putut circula deloc prin Piata Libertatii, doar pe trotuarul de pe strada Lucian Blaga. Oamenii aveau insa destul de mult de ocolit, mai ales daca doreau sa ajunga din centru in Piata Unirii.

„In vederea facilitarii accesului pietonal, constructorul a luat decizia sa realizeze o cale pietonala provizorie in Piata Libertatii, pe directia Emanoil Ungureanu – Alba Iulia, precum si un acces provizoriu dinspre strada Marasesti spre strada Vasile Alecsandri”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

In curand insa, in Piata Libertatii vor incepe operatiunile de pavare. Se asteapta acum dupa avize, insa de indata ce vor ajunge, muncitorii vor trece la treaba.

„Culoarul va ramane deschis circulatiei atata timp cat nu vor fi obstructionate lucrarile de pavare, care vor incepe in curand in zona respectiva”, ne-a mai spus Pintilie.

CITESTE SI: Unda verde la pavarea viitoarelor strazi pietonale din centrul istoric al Timisoarei. E nevoie de reproiectare dupa descoperirile arheologice

***

Lucrarile de reabilitare a centrului istoric din Timisoara au inceput la sfarsitul lunii octombrie 2013 si sunt realizate de firma Romprest, care face lucrari de arhitectura, rutiere, de alimentare cu apa si canalizare, retele de alimentare cu energie electrica, instalatii electrice pentru iluminatul public si telecomunicatii.

Va reamintim, lucrarile de reabilitare din cartierul Cetate reprezinta un proiect mai vechi al Timisoarei initiat de administratia Ciuhandu, care a pus piatra de temelie in primavara anului 2012. Acestea se executa treptat, cu aproape 15 milioane de euro, 80% din bani venind de la UE, ca fonduri nerambursabile.

Ar trebui sa fie complet refacute 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Griselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.

In plus, vor fi schimbate aproape in intregime pietele Sfantul Gheorghe, Libertatii si Tarcului, exceptie facand Piata Unirii, care va ramane la fel. Se fac insa si aici sapaturi, pentru inlocuirea retelelor subterane, dar si pentru inlocuirea pavajului, pavaj care se va pune din cladire in cladire, deci vor disparea trotuarele. Totodata, proiectul prevede schimbarea mobilierului urban din zona, iar subsolurile cladirilor istorice ar urma sa fie transformate in spatii comerciale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Jdiu , ce fain arata !!!