Opinia Timisoarei

Verde la asfaltarea strazilor cu piatra cubica la Timisoara!

TIMISOARA. 14 strazi cu piatra cubica din Timisoara pot intra in modernizare, imediat ce se va primi ok-ul din partea consilierilor locali. Un alt obstacol in calea modernizarii acestor strazi a fost deja inlaturat.

CITESTE SI: Seful RATT, Ioan Goia, il SFIDEAZA in continuare pe primarul Timisoarei! Nicolae Robu, despre membrii consiliului de administratie al Regiei: Niste paraziti! 

In urma cu un an si jumatate, doi timisoreni si membri ai Asociatiei Culturale Salvati Patrimoniul Timisoarei au atacat in instanta o hotarare de consiliu local prin care 14 strazi pavate cu piatra cubica urmau sa fie asfaltate. Asociatia a motivat ca aceste strazi se afla in zona protejata si trebuie salvata istoria orasului. Primaria are acum drum liber catre modernizarea celor 14 strazi.

Am castigat procesul cu Asociatia Culturala Salvati Patrimoniul Timisoarei privind reabilitarea strazile cu piatra cubica. Drept urmare putem sa dam drumul la lucrari pentru a da o fata asa cum se cuvine sa aiba acestor 14 strazi, ai caror locatari au avut bietii de suferit de ani si aji de zile, pentru ca acolo nu s-a intervenit sau s-a intervenit cu cate o carpaceala, ca asta e termenul. A fost vai s-amar de ei. Vom face lucrari corespunzatoare si vom crea fata dorita si acestor strazi„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: S-a batut apa-n piua cu piatra cubica de pe strazi, la Timisoara! Concesia obtinuta dupa dezbaterea publica

Primarul promitea dupa dezbaterea publica din urma cu o saptamana ca va merge in teren sa inspecteze cele 14 strazi cu piatra cubica, pentru a vedea daca pe una dintre ele va ramane sau nu piatra cubica.

Am fost doar pe strada Beethoven, pentru ca o aveam in vedere ca potrivita sa ramana cu piatra cubica. Dupa ce am fost acolo am ajuns la concluzia ca e un nonsens. E Liceul Pedagogic acolo, o cladire superba, dar peste drum e un bloc. Atunci despre ce vorbim? O fortare a notei ca sa spunem ca am pastrat niste urme istorice care nu sunt. Asta e convingerea mea, ca noi nu trebuie sa inventam nimic si sa facem ce au facut cei din Viena, Paris, Praga, Budapesta, unde era pavat cu piatra tot si unde au ramas doar strazile din centrul istoric cu aceasta piatra. Majoritatea strazilor care erau la un moment dat cu pavaj, au fost astfaltate. Eu voi trece pe toate cele 14 strazi cu ochiul pregatit special pentru o analiza. Am fost pe aceste strazi, dar nu m-a preocupat problema aceasta neaparat. Daca se va potrivi sa ramana piatra cubica va ramane„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Iata lista celor 14 strazi cuprinse in proiect!

– Str. Arges delimitata de str. Mitropolit Varlaam si str. Cluj
– Str. Dr. Ioan Muresan pe sectorul cuprins între str. Salcamilor si str. Drubeta
– Str. Ludwig von Beethoven pe sectorul cuprins intre blv. C.D. Loga si blv. Mihai Eminescu
– Str. Mitropolit Varlaam tronson cuprins intre str. Aurel Candea si str. 1 Decembrie
– Str. Putna delimitata de str. Ion Vidu si str. Mitropolit Varlaam
– Str. Remus delimitata de str. Brasov si str. Romulus
– Str. Sfanta Rozalia tronson cuprins intre str. Remus si blv. Mihai Viteazul
– Str. Sorin Titel delimitata de blv. Victor Babes si str. Protopop Ghe. Dragomir
– Str. Toplita delimitata de Cal. Circumvalatiunii si str. Fagaras
– Str. Virgil Madgearu cuprins intre blv. Mihai Viteazul si str. Filaret Barbu
– Str. Bela Bartok tronson cuprins intre blv. Victor Babes si str. Arges
– Str. Filaret Barbu delimitata de str. Sfanta Rozalia si str. Brasov
– Str. Arcidava pe sectorul cuprins in jurul Parcului Arcidava pana in strazile Mures si Ulpia
Traiana
– Str. Romulus tronson cuprins intre str. Ghe. Doja si str. Sfanta Rozalia

Valoarea estimata a lucrarilor pe cele 14 strazi este de 14.012,934 mii lei, iar durata estimata de realizare a lucrarilor proiectate este de 9 luni.

Exit mobile version