Noutati :

Vechiul director al RATT e si noul director. Ioan Goia, singurul candidat la concurs, a castigat functia de sef al regiei de transport a Timisoarei. Ce nota a luat!

17 decembrie, 2013 - 08:19 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Ioan Goia este, din nou, oficial, seful Regiei Autonome de Transport in Comun Timisoara. De altfel, el a fost si singurul candidat  inscris in concurs. A castigat ‘competitia’ cu o nota destul mare.

Conform comisiei de evaluare, Goia a castigat competitia, la care era inscris doar el, inca de luni dimineata, cand s-a incheiat etapa a treia, de sustinere a lucrarii privind „Strategia de conducere pentru atingerea obiectivelor si criteriilor de performanta stabilite in HCL 256/14.05.2013”. A trecut si de interviu. Culmea, cu aceeasi nota la ambele probe: 9,96 pentru lucrare si 9,96 pentru interviu, au decis membrii comisiei.

Nu este primul concurs pentru sefia regiei din palmaresul lui Ioan Goia. Prima data a ocupat functia in 2008. Un an mai tarziu, Goia fusese suspendat din functie in urma unui atac in contencios administrativ al Prefecturii Timis, asa ca Primaria Timisoara a organizat un nou concurs. S-au inscris Ioan Goia si inca un candidat, Florian Zanfir, un fost director de exploatare al regiei. Competitia a fost castigata de Goia, cu 9,78.

Concurs cu dedicatie?

Iata ca anul acesta a urmat un nou concurs, pentru ca mandatul lui Ioan Goia este pe punctul de a expira. Competitia nu a fost privita cu ochi buni inca de la inceput de primarul Nicolae Robu, care a vazut… conditii suspecte.

In conditiile de participare la concurs se specifica foarte clar ca noul director trebuie sa aiba „minimum 13 ani de experienta in managementul unor regii autonome sau societati comerciale profitabile”. In plus, se cereau minimum 9 ani de vechime in functii de conducere ca director in regii autonome sau societati comerciale cu profil transporturi urbane de calatori. Potrivit comisiei de evaluare, directorul RATT nu trebuie sa stie nicio limba straina, ci doar sa cunoasca limba romana, scris si vorbit. Asadar, conditiile pareau a fi facute cu dedicatie, ceea ce a crezut si primarul Nicolae Robu. Oricum, CV-ul celui care in ultimii 6 ani a ocupat functia de director al RATT este de negasit, atat pe site-ul regiei, cat si pe pagina de internet a Primariei Timisoara.

Edilul a cerut si el explicatii, dar niciun specialist din Primaria Timisoara sau din cadrul RATT nu a putut sa le ofere. Cu toate astea, primarul incearca sa lamureasca problema.

„Numai domnul Goia s-a inscris la concurs. Acea vechime de 13 ani impusa prin conditiile de prezentare la concurs nu este croita pentru domnul Goia, asa cum s-a speculat la un moment dat si cum mi-a fost teama si mie ca ar fi, pentru ca si eu am reactionat atunci cand am aflat ca e o vechime de 13 ani. Nu intelegeam de ce e 13, de ce nu e 12 sau 10 sau 15, o cifra mai rotunda cumva. Nimeni nu a putut sa imi explice de ce e 13, numai ca domnul Goia are o vechime mult mai mare. Deci, si daca se punea 15 ani, si daca se punea 18 ani, tot ar fi indeplinit conditiile. Consiliul de administratie al RATT a stabilit. Exista o vechime prevazuta in lege, dar nu e la nivelul de 13 ani. Asa prevede legea, Consiliul de administratie stabileste”, a precizat Nicolae Robu.

Intrebat daca in acest moment Consiliul de administratie al RATT il are inca presedinte pe Ioan Goia, primarul a evitat un raspuns clar.

„Nu stiu cum s-a desfasurat sedinta, dar cel putin era normal ca dansul sa nu propuna si sa nu voteze. Sa nu voteze”, a mai spus Robu.

Ioan Goia: S-ar putea sa avem si noi acolo o scapare

Noul sef al RATT ne-a declarat ca nu mai este presedinte al Consiliului de administratie, dar, cu toate astea, s-ar putea sa fie… o scapare.

„Consiliul de administratie nu mai este prezidat de catre mine, de mult timp. S-ar putea sa avem si noi acolo o scapare (n.r. pe site-ul regiei). Ordonanta 109 nu mai permite lucrul asta de prin septembrie deja, nu mai exista aceasta relatie presedinte si director. Asa ca presedintele Consiliului de administratie este reprezentantul de la Finante, domnul director. RATT are un consiliu functional. Mi-am dat demisia din functia de presedinte de Consiliu de administratie si nu mai fac parte din consiliu. Particip la sedinte, normal, ca prezint rapoarte, de director”, a explicat Ioan Goia.

In orice caz, potrivit unei HCL din luna octombrie – 503/2013 – privind planul de administrare al RATT, Ioan Goia este in continuare membru in Consiliul de administratie.

Anul trecut, Robu i-a cerut demisia sefului RATT

Va reamintim ca anul trecut, in plina iarna, primarul Timisoarei i-a cerut demisia directorului RATT, nemultumit atunci de deszapezirile facute de angajatii regiei. Acum insa, primarul nu mai recunoaste suta la suta cele cerute cu fermitate in decembrie 2012. Cu greu isi aminteste.

„Nu, nu i-am cerut demisia la un moment dat. Eu am mai spus si in alte ocazii, m-a nemultumit prestatia domnului Goia cu ocazia deszapezirii de anul trecut, cand am vazut o anumita indolenta in ceea ce priveste zapada prezenta pe liniile de tramvai si mai ales in statii si atunci i-am cerut demisia considerand ca este inadmisibil ca un director sa nu gaseasca solutii pentru a face deszapezirea. Prestatia in perioada urmatoare nu a fost una rea, dansul a reusit sa aduca RATT intr-o situatie de cvasi-echilibru si am inteles ca o parte din culpa pe care o avea pentru minusurile pe care regia le avea atunci, o buna parte s-a datorat faptului ca in administratia precedenta mereu s-au aprobat gratuitati, dar niciodata nu s-au dat si banii, suport pentru acele gratuitati, ceea ce in mandatul meu nu s-a intamplat. Noi daca aprobam anumite facilitati, atunci o facem cu responsabilitate, avand si banii pentru a le acoperi si acei bani merg catre RATT, altminteri RATT intra in faliment. Chiar astazi am dat dispozitii sa se faca o plata mai consistenta cand ne intra bani, catre RATT, pentru ca am aprobat noi gratuitati si RATT are nevoie de incasari pentru serviciile pe care le presteaza”, a spus primarul Nicolae Robu.

Ioan Goia castiga 3.500 de lei, lunar, de la RATT

Directorul RATT, potrivit declaratiei de avere depusa pe siteul Primariei Timisoara, castiga putin peste 3.500 de lei, lunar. Ioan Goia are un teren intravilan cumparat prin credit ipotecar impreuna cu sotia in anul 2006. Are 712 mp. Cei doi au si o casa de locuit de 350 mp, construita prin credit ipotecar in anul 2010.

Ioan Goia e plin de datorii, conform declaratiei de avere. Pana in 2029 trebuie sa dea inapoi unei banci 45.000 de euro, aceleiasi banci 65.000 de franci elvetieni, pana in 2031, si 32.000 de lei pana anul viitor.

De la RATT a dus acasa, anul trecut, 42.912 lei. Sotia a castigat 21.777 lei, ca si consilier superior la Serviciul Managementul Proiectelor si Achizitii Publice in cadrul Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI:

Nicolae Robu ii cere demisia directorului RATT, Ioan Goia, si a directorului tehnic al institutiei

Directorul RATT Ioan Goia va fi trimis in judecata pentru concedierea ilegala a 14 angajati. Vezi ce spune primarul Nicolae Robu!

Ioan Goia, seful RATT si ctitor de biserica, asteapta instructiuni divine pentru evitarea falimentului la Regia de TransportInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...