Vaporasele de la Timisoara scoase de pe Bega in acest final de saptamana. Au plimbat peste 180.000 de calatori in 2022

TIMISOARA. Scaderea temperaturilor determina Societatea de Transport Public Timisoara sa scoata vaporasele de pe Bega. Acestea vor merge la iernat.

CITESTE SI: Se deschid noi centre de evaluare in cazul virozelor respiratorii la copii. Unul este la Timisoara

Vaporasele STPT vor fi scoase de pe apa sambata, 10 decembrie. Ambarcatiunile urmeaza sa fie ridicate cu o macara, asezate pe un trailer si apoi transferate in depoul din zona Dambovita pana la primavara.

Vaporettele vor intra in revizie tehnica si vor fi curatate pana in primavara anului viitor.

Conform datelor STPT, in cele 9 luni in care au circulat, vaporasele au facut 3951 de curse si au transportat 184.609 pasageri.

Alte 90 de curse au fost facute pana la ecluza de la Sanmihaiu Roman, inaugurata in acest an, la finalul lunii aprilie.

Vaporasele vor reveni pe apa in primavara lui 2023.

Odata cu scoaterea vaporaselor de pe apa, urmeaza sa fie luate din rastele si bicicletele si trotinetele STPT.

Tot in 10 decembrie, trotinetele si bicicletele STPT vor fi retrase din statiile special amenajate. Cele 425 de biciclete si 97 de trotinete utilizabile vor intra in revizie tehnica, urmand sa fie redate publicului calator in primavara anului 2023„, transmit reprezentantii STPT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Mihai spune:

  Uite cotetzul in carligulk macaralei.
  Eu ma intreb cate cheltuieli sunt cu aceste cutii pe an? Cu tot cu salariile personalului, cu salariile autoritatilor portului, sau cum s-o numii, aceste autoritati. Cu tot cu mentenanta pe timpul verii, cu tot cu transportul, depozitarea lor, chiria la hala, reparatiilöe, combustibilul, etc, etc.
  Ca din cele 180.000 de calatorii, multe sunt de pensionari de-a moca, multe sunt gratuite, si sunt curios daca au ceva incasari pe plus.

 2. Misto spune:

  Ceva nu se potriveste aici cu cifrele astea. Cred ca sunt tot acei socotitori care raportau productiile record de pe timpul cincinaleleor.
  Deci 184.609 pasageri : 3951 curse = 46,7 pasageri pe cursa. Ce sa zic. Plin vaporasul.

  Acuma s-au plimbat astea in 9 luni.
  deci 184,609 pasaferi . 9 luni = 20.512 pasageri pe luna : 30 zile pe luna = 684 pasageri pe zi. : 46 pasageri pe cursa = ca. 14 curse /zi. Dar avem 7 vaporase. Deci 14 curse / 7 = 2 curse pe zi / vaporas. Deci fiecare vapor a facut 2 curse pe zi. O data in sus, o data in jos. Asta asa , sa nu se supere cei 7 capitani de vas, ca unul a facut prea multe curse pe zi.
  Pai cred ca astia ar fi facut cincinalul in 3 ani jumate. , candva pe timpuri.

  Acuma intreb si eu, asa: Cate locuri are un vaporas, nu cumva sa aibe sub 46 de locuri. Nu cumva sa fi stat pasagerii pe scari, sau in picioare pe culoar. Ceva de genul, Impingeti-va in spate!

 3. Dan A. spune:

  1) Statisticile arata ca un autobuz urban transporta intre 200.000 si 1.000.000 de calatori pe an, in functie de traseu, tipul de oras, etc. Incasari: 4lei/calatorie cu bilet, pentru cei cu abonament intre 1 si 3 lei, depinzand de frecventa utilizarii abonamentului. Facand media de 2 lei/calatorie inseamna 400.000…2.000.000 lei pe an. Asta pentru un singur autobuz.
  2) La pretul de 1 leu/bilet vaporasele (toate) au adus 184.000 lei/an. Cheltuieli de exploatare: >30.000€/luna, asa se spunea cand au fost puse la apa. Amortizarea investitiei… ce mai conteaza.

  • Aha spune:

   Hai frate Dan A. , Sa votam sa nu mai facem nici parcuri in Timisoara, ca pan la urma nu e sursa de venit.

   • Dan A. spune:

    Eu cred ca ai priceput exact ce vreau sa zic, dar nu convine „politic”, ca nu poti zice ceva rau de PNL in ziar. Sa ne amintim ce zicea Supuran despre vapoarele lui Robu. Vorbim de un serviciu de transport public, de STPT care nu e in stare sa duca oamenii spre/dinspre locurl de munca in conditii civilizate. 2 milioane € pentru cumparat vaporase, 400.000€/an intretinere. Inclusiv in anii in care n-au circulat ca nu aveau aprobare. Transportul e una, parcurile alta, e ca si cum ai compara masina cu florile de pe pervaz. Daca tot ne legam de parcuri, prost exemplu. Mie imi place sa circul pe jos, in ultimii ani am fost in Germania prin diverse orase, am vazut alei civilizate care aveau doar piatra maruntita pe jos, era ok, cheltuieli minime, intretinere rezonabila. Iarba tunsa vreo trei metri de-a lungul aleilor, restul salbatec. Robu al nostru a inchis Parcul Central doi ani ca sa puna marmura „cazatoare” pe statui si banci care sunt prinse in suruburi cu 50% din picioarele posterioare in afara placilor de beton. Apoi Parcul Civic, inchis tot doi ani. Acesta din urma era degradat, nimic de zis, inainte de renovare imi trepida bicicleta pe aleea centrala destul de rau. Dupa renovare insa e si mai rau, ca incerc sa ocolesc. Ok, nu e facut ca pista de bicicleta, dar ce fac mamele cu carucioare, copii mici sau batranii cand se plimba pe acolo? Bataie de joc pe bani publici.