Noutati :

Vanatoare de fumatori la Timisoara. Arsi la buzunare, dupa ce si-au aprins tigarile in locuri interzise

22 octombrie, 2019 - 12:39 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Politistii locali din Timisoara au luat la puricat pietele agro-alimentare, scarile de bloc, societatile comerciale si alte spatii unde oamenii obisnuiesc sa fumeze, desi le este interzis acest lucru, conform legii.

CITESTE SI: Sute de milioane de lei de la CJAS pentru spitalele din Timis, in primele luni ale anului 

In urma unor sesizari, politistii locali au facut verificari la o firma din Piata Marasti, unde s-a reclamat faptul ca doua tinere fumau in cladire, pe holul de la intrarea in incinta societatii respective. Ambele fumatoare au fost sanctionate cu cate 500 lei fiecare. De asemenea, firma la care cele doua lucreaza, a fost sanctionata pentru lipsa acordului de functionare.

Numai de la inceputul acestui an, politistii locali au aplicat un 471 sanctiuni după ce au surprisn fumatori cutigara in mana in locurile amenajate pentru copii din parcuri, in piete, in statiile mijloacelor de transport in comun sau chiar in taximetre, in incinta unor societati, precum si in alte locuri prevazute de lege.

Au existat si situatii in care unele persoane au fost surprinse fumand in localuri, fara acordul angajatilor, cazuri in care s-au aplicat, de asemenea, sanctiuni.

Potrivit legii, sanctiunile pentru fumat in spatiile inchise sunt cuprinse intre 100 lei si 500 lei pentru persoanele fizice, si 5.000 la prima abatere,10.000 lei la a doua abatere cu masura complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei si 15.000 lei la a treia abatere, cu sanctiunea complementara de inchidere a unitatii, pentru persoanele juridice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...