Noutati :

Descinderi in Moravita, Naidas si Timisoara! Vamesi si politisti de frontiera arestati pentru trafic cu tigari si luare de mita. Curatenie in vamile din vestul tarii, ca la Siret! Un politist de frontiera, filmat de anchetatori pe cand facea sex la serviciu cu o colega. Vezi cine sunt vamesii si politistii de frontiera retinuti din Timis!

8 februarie, 2011 - 06:12 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
14

UPDATE: In urma audierilor de joi, instanta a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Gheorghe Catalin Dorobantu, Dan Sava, Marin Petruta Horatiu, Ana Cumpanasoiu si Claudiu Daniel Cancescu, in timp ce Cristian Ghita Burdan si Teodor Badiu au fost lasati liberi.

Numarul vamesilor si politistilor de frontiera arestati din Moravita si Naidas se ridica la 91.

__________________________________________________________________________________

UPDATE: 86 de vamesi si politisti de frontiera arestati

sursa: Mediafax

Noaptea trecuta, Curtea de Apel Bucureşti a emis noi  mandate de arestare preventiva pentru Valentin Muntean, Sebastian Dragan, Ioan Taran, Marian Dicu, Mihai Verdet, Dorin Novac, Viorel Lilian Matei, Valentin Ionescu, Florin Panescu, Adrian Maier, Marius Marta, Ahgustin Vrancut, Claudiu Barbuli, Gheorghe Babeti, Sorin Cohut,  Valentin Mos, Flavius Nistoran, Sorin Pantea, Cristian Borceanu, Aurelian Coman, Ionut Soare, Cristinel Topolniceanu, Cristian Pruteanu, Daniel Dumitraşcu, Sorin Dragota, Ion Novac, Valentin Baragan, Orlando Cean, Iota Herdi, Ion Bilba, Victor Chiritoiu, Claudiu Ciubotariu, Ion Dragalita, Adrian Gunc, Sabin Muntea, Radu Adrian, Cristian Luca, Dalibor Iovanovici, Camelia Mihaila , Gheorghe Verdet, Adrian Junc, Gelu tinte, Valerian Dragomir, Marin Ivana, Costinel Chiosa, Ion Rada, Iulian Colf, Nicolae Surulescu, Gabriel Bebe Hasu, Victor Ivanovici, Marian Toma, Ghitan Marius, Aurel Selegean, Olimpiu Jurcutiu, Petru Tarcea, Florin Darabut si Florin Dobinda.

4 dintre cei retinuti au fost eliberati dar au primit interdictia de a parasi localitatea: Elena Micsa, Sergiu Straut, Petru Augustinov, Adriean Dan Enache.

UPDATE: Inca 15 mandate de arestare pentru angajati din Vama Stamora Moravita

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au hotarat arestarea preventiva pentru inca un grup de 15 vamesi si politisti de la Moravita.

Este vorba de vamesii Sorin Chirculescu, Claudiu Uiuiu, Velimir Stoian si Cristian Braga, precum si de politistii de frontiera Vasile Cojocaru, Ovidiu Barbosu, Vasile Tanase, Marius Manciu, Ilie Alexoaiei, Constantin Moales, Ioan Barjovanu, Valentin Biliuz, Cornel Budris si Liviu Butta.

____________________________________________________________________________________

UPDATE: Primele mandate de arestare pentru lotul Moravita si Foeni

Curtea de Apel Bucuresti a emis primele 15 mandate de arestare preventiva in dosarul spagilor de la vamile de la granita cu Serbia din Timis – Catalin Teodor Tanase, Radu Catalin Felecan sefi de tura la Stamora Moravita, comisarul Cornel Popa, sef de tura la PTF Foeni si a agentilor Mihai Sutea, Petrisor Banut, Francisc Tocaciu, Darius Apostol, Ciprian Mates, Ciprian Porav, Andrei Tapardea, Oliwer Cheveresanu, Danut Antoni, Florentin Andrei, Stoian Petcov si Razvan Marincu.

_________________________________________________________________________

UPDATE: DNA anunta ca inca 15 persoane, intre care ofiteri, agenti de politie de frontiera si lucratori vamali, de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Moravita au fost retinute, la ora 17.00, de procurorii  anticoruptie, numarul total al celor retinuti in cazul anchetelor de la vamile din vest ajungand la 75.

Alaturi de seful de tura de la Politia de Frontiera, Valerian Dragomir, au fost retinuti si alti zece agenti Marin Ivana, Costinel Chiosa, Ion Rada, Iulian Colf, Nicolae Surulescu, Gabriel Bebe Hasu, Victor Ivanovici, Marian Toma si Ghitan Marius. Acestora li s-au alaturat si alti cinci vamesi, seful de tura Aurel Selegean si colegii sai Olimpiu Jurcutiu, Petru Tarcea, Florin Darabut si Florin Dobinda.

De la vama Naidas a fost retinut ofiterul Ionut alaturi de alti 12 agenti -Gheorghe Babeti, Claudiu Barbuli, Sorin Cohut, Valentin Mot, Flavius Nistoran, Sorin Pantea, Cristian Borceanu, Mihai Topolniceanu, Catalin Pruteanu, Daniel Dumitrascu, Simion Dragota si Flavius Novanc – si doi vamesi – Aurelian Coman si Adreian Dan Enache.

___________________________________________________________________________________

UPDATE:  Primele mandate de arestare in lotul de la vama Naidas. Alti 30 de suspecti de la Moravita asteapta decizia judecatorilor

Politistii si vamesii de la Naidas ascundeau banii sub pres, cand se anuntau controale. VEZI STENOGRAME

Miercuri in jurul orei 14.00, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au emis primele 15 mandate de arestare preventiva in cazul vamesilor si politistilor de frontiera din punctul de trecere Naidas din Caras Severin. Cei 15 vor merge dupa gratii pentru urmatoarele 29 de zile, au decis magistratii. Audierile continua

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca acestia au fost urmariti in perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011.

Dovezile indica faptul ca cei 15 lucratori vamali au primit de la traficantii de tigari bani, produse alimentare si tigari netimbrate, provenite din Serbia.

Traficantii de tigari „achitau” aproximativ 50 de euro pentru un bax, respectiv 5 lei sau un euro pentru fiecare cartus de tigari, astfel ca, in unele situatii, se „incasau” sume cuprinse intre 2.000 si 2.700 de euro pe o tura.

Vinovatii isi imparteau banii la sfarsitul turei de lucru, iar suma primita de catre fiecare membru al grupului infractional depindea de postul in care isi desfasura activitatea in schimb, asa incat cei direct implicati primeau o suma mai mare. Ca sa nu existe conflicte, faceau cu tura in locurile importante ca sa nu fie „privati” de sumele mai mari de bani.

Sub coordonarea superiorilor, politistii de frontiera au facilitat introducerea tigarilor in tara si au intreprins actiuni de protejare a transporturilor pe traseu, pana la locurile de depozitare temporara din Oravita si localitatile limitrofe. La sfarsitul fiecarei ture, acestia au primit cu titlu de mita diferite sume de bani de la sefii de tura ori de grupa, direct sau prin intermediul altor politisti.

________________________________________________________________________________________

UPDATE: La Naidas, jud Caras Severin, procurorii DNA au luat in vizor 15 persoane. Seful punctului Valentin Baragan si inca doi ofiteri sefi de tura, Orlando Cean si Iota Herdi, carora li se adauga alti 8 agenti:
Ion Bilba, Victor Chiritoiu, Claudiu Ciubotariu, Ion Dagalita, Adrian Junc, Sabin Muntea, Radu Adrian si Cristian Luca.
Sunt cercetati si 4 vamesi: Dalibor Iovanovici, Camelia Mihailă, Gheorghe Verdet si Gelu Tinte.
Toti au fost retinuti si vor fi prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.
__________________________________________________________________________________________

UPDATE: Cine sunt vamesii si politistii de frontiera din Timis retinuti pe 24 de ore de DNA pentru luare de mita si aderare la grup infractional organizat? Urmeaza sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti pentru mandate de arestare preventiva

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de 35 de persoane între care ofiteri si agenti de politie de frontiera, lucratori vamali la Punctul de trecere a frontierei (P.T.F.) Moravita, Sectorul Politiei de Frontiera (S.P.F.) Deta, P.T.F. Foeni din cadrul S.P.F. Cruceni, toate structurile apartinand Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (I.J.P.F.) Timis si fata de persoane suspectate de trafic de tigari.

Pana acum au fost pusi sub acuzare Radu Catalin Felecan si Catalin Teodor Tanase, sefi de tura la Moravita si seful de tura de la Foeni, cms Cornel Popa.  Li se adauga alti 19 agenti din Stamora Moravita:  Petrisor Banus, Darius Apostol, Danut Anton, Florentin Ardelean, Stoian Petcov, Ciprian Porav,  Oliwer Cheveresan, Ciprian Mates, Ovidiu Barbosu, Ilie Alexoaei, Francisc Tocaciu, Marius Manciu, Vasile Cojocaru, Cornel Budris, Vasile Tanase, Razvan Marincu,  Valentin Biliuz, Liviu Buta si Ioan Barjovanu. De la sectorul Deta al Politiei de Frontiera a mai fost ridicat Mihai Sutea si de la Foeni Constantin Moales si Andrei Tapardea. Totodata, au fost retinuti 4 vamesi din Stamora Moravita:  Claudiu Uiuiu, Cristian Braga, Velimir Stoian si Sorin Chirculescu. Pentru toti au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore si vor fi propusi pentru arestare preventiva.

Printre cei saltati marti de anchetatori in dosarul spagilor sunt si 3 agenti de la Politia Timis: seful de post din Moravita, agentul sef Alin Caramatroc, adjunctul sefului de post din Denta, agentul Radu Florin, si agentul sef Ioan Taranu, de la Politia Rutiera Deta. Cei 3 sunt acuzati de legaturi cu contrabandistii de tigari.

In cazul altor  trei suspecti, procurorii au dispus ca acestia sa primească interdictie de a parasi tara in urmatoarele 30 de zile.

„În perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, la nivelul P.T.F. Moraviţa şi P.T.F Foeni din cadrul I.J.P.F. Timiş, în contextul existenţei unui grup infracţional organizat, ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră împreună cu lucrători vamali au acţionat în vederea strângerii de sume de bani sub formă de mită, în schimbul nedenunţării şi neconstatării unor infracţiuni sau contravenţii comise de persoane care traficau ţigări sau alcool provenite din Serbia, la trecerea frontierei de stat a României.
Alegerea momentului favorabil pentru declanşarea activităţilor infracţionale şi stabilirea duratei de derulare a acestora se făcea numai după ce şeful de tură al lucrătorilor vamali şi şeful de tură al poliţiştilor de frontieră luau legătura cu ceilalţi membri ai grupului infracţional şi primeau confirmarea că întreaga zonă este supravegheată, astfel încât orice fel de controale făcute de instituţiile statului ar fi fost semnalate.
Sub coordonarea superiorilor, după introducerea ilegală a mărfii, unii dintre poliţiştii de frontieră au înlesnit introducerea ţigărilor în ţară şi au întreprins acţiuni de protejare a transporturilor de marfă ale traficanţilor pe traseul de deplasare până la locurile de depozitare a mărfii.
Prin modul de operare utilizat de membrii grupării criminale era stabilit ca, într-o primă etapă, banii şi foloasele remise de traficanţi sub formă de mită să fie colectate de către lucrătorii vamali, de cele mai multe ori, în tonetele acestora amplasate pe sensul de intrare în ţară. Acestea erau împărţite, în mod egal, de regulă, la sfârşitul programului de lucru, între şeful de tură al vameşilor şi şeful de tură al poliţiştilor. Ulterior, aceştia din urmă împărţeau banii lucrătorilor vamali şi poliţiştilor de frontieră.
Pentru a evita riscul descoperirii activităţii infracţionale cu ajutorul camerelor de vederi amplasate în perimetrul tonetelor de pe pistele de intrare şi ieşire din ţară, în situaţia în care exista bănuiala unui transport de marfă mai substanţial, lucrătorii vamali şi poliţiştii nu mai efectuau controlul autovehicul ci, în virtutea experienţei profesionale, apreciau cantitatea de ţigări care ar fi putut fi depozitată în respectivul autoturism şi, uzând de poziţia de forţă conferită de atribuţiile de serviciu, impuneau mituitorului să remită o sumă de bani estimată în raport de cantitatea de marfă apreciată a fi depozitată în respectivul autovehicul.
Din probele administrate până în prezent au rezultat următoarele aspecte privind activitatea infracţională a inculpaţilor: pentru a trece frontiera cu un bax de ţigări, traficanţii dădeau 50 de euro, iar pentru un cartuş de ţigări 1 euro, astfel încât o singură persoană ajungea să înmâneze lucrătorului vamal şi sume de 750 euro.
În mod similar, la P.T.F. Foeni, gruparea infracţională constituită acţiona pe acelaşi tipic pentru a înlesni pătrunderea în mod ilegal pe teritoriul României a unor produse precum ţigări şi alcool.

Celor 30 de inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 9 februarie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea a 30 de inculpaţi pe o perioadă de 24 de ore, la aceeaşi dată urmând să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Faţă de următorii învinuiţi procurorii au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile: DUDUMAN DUMITRU LUCIAN, DARIE IOAN MARIAN – agenţi de poliţie S.P.F. Deta, VERDEŢ D. GHEORGHE – lucrător vamal la Biroul Vamal Moraviţa şi TURLEA EMIL, BRATOSIN DUMITRU-IRIN, persoane suspectate de trafic de ţigări.

In cadrul aceluiaşi dosar penal, procurorii efectuează acte de urmărire penală faţă de mai multe persoane, lucrători de poliţie de frontieră, controlori vamali şi alte persoane implicate în traficul ilegal cu ţigări.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Poliţiei de Române, Jandarmeria Română”, se arata in comunicatul DNA.

_________________________________________________________________________________________

sursa: Mediafax

sursa: Mediafax

UPDATE: Audieri maraton la DNA toata noaptea. Acestea continua

Cel putin 15 dintre cei audiati au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore, si vor fi prezentati instantei chiar in aceasta dimineata, cu propunere de arestare preventiva.

Audierile la DNA au durat intreaga noapte. Procurorii au lucrat la foc continuu, iar transporturile cu politisti de frontiera si vamesi nu conteneau sa soseasca.

Unul dintre retinuti s-a simtit rau asa ca a fost transportat la Spitalul Universitar, cu ambulanta, sub escorta jandarmilor. In schimb, 15 dintre politistii de frontiera si vamesii adusi la Bucuresti au plecat azi-noapte liberi de la sediul DNA, dupa ce procurorii le-au impus numai interdictia de a parasi tara, pe perioada cercetarilor.

Avocatii zecilor de politisti de frontiera si vamesi cercetati in acest caz au de studiat un dosar stufos, intocmit de procurori de-a lungul multor luni de zile.

In aceasta dimineata, politistii de frontiera si vamesii retinuti pentru 24 de ore vor fi prezentati instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

La Curtea de Apel Bucuresti s-a dispus formarea a 8 complete de judecata, care vor lua in discutie propunerile de arestare preventiva.

____________________________________________________________________________________

UPDATE: In jurul orei 19.30 s-au emis primele mandate de retinere pentru 24 de ore, in urma audierilor de la DNA in Bucuresti. Se estimeaza ca acestea vor dura toata noaptea.

________________________________________________________________________________________

UPDATE: 140 de politisti si vamesi dusi la Bucuresti!

A fost retinut si fiul unui fost senator de Timis, angajat al Politiei de Frontiera la Stamora Moravita!  Printre cei retinuti astazi in cele 3 judete se afla si seful Punctului de Trecere Frontiera Naidas (jud. Caras-Severin) si  unul dintre sefii de tura din punctul carasean. Totodata, de la Moravita a fost ridicat si fiul unui fost senator de Timis, angajat al Politiei de Frontiera.

7 persoane sunt date in urmarire, intrucat apareau pe listele anchetatorilor, dar n-au fost gasite in timpul operatiunii de marti dimineata. Printre acestea s-ar afla si Milan Gubic, sef de tura in Moravita, care saptamana trecuta a intrat intr-un concediu medical.

____________________________________________________________________________________

UPDATE: 110 perchezitii in Timis, Arad si Caras-Severin. 7 vamesi si politisti de frontiera, de negasit!

Numarul perchezitiilor facute de anchetatori in cele 3 judete depaseste 100. In Timis au fost facute 55 de scotociri la diferite adrese, in Caras 35, iar in Arad 20.  Doi sefi de tura de la Politia de Frontiera au fost retinuti, dar 5 persoane aflate pe lista anchetatorilor, vamesi si politisti, sunt de negasit! Al doilea elicopter cu retinuti a plecat spre Bucuresti.

________________________________________________________________________________________________

UPDATE: Politist de frontiera  filmat pe cand facea sex la serviciu, in birou

Inregistrarile video facute de anchetatorii care i-au monitorizat luni de zile pe suspectii retinuti astazi scot la iveala detalii picante. Unul dintre agenti apare intr-una dintre filmari in timp ce se iubea cu foc cu o colega de lucru intr-un birou.

In jurul orei 14.30 au ajuns la Bucuresti primul elicopter cu suspecti, precum si doua autocare pline cu vamesi si politisti de frontiera. Acestia vor fi primii luati la intrebari de anchetatorii DNA.

Al doilea elicopter se pregateste de decolare la Moravita.
_____________________________________________________________________________________________________

UPDATE: Cel putin 46 de politisti de frontiera si peste 20 de vamesi, incluzand sefii de tura de la Vama Moravita si un sef de tura de la Politia de Frontiera Moravita vor ajunge la Bucuresti pentru a raspunde la intrebarile anchetatorilor anticoruptie. Operatiunea continua si la aceasta ora, 13.00.

_______________________________________________________________________________________________

UPDATE: In jurul orei 11.00,  primul elicopter a decolat de la Moravita cu 10 retinuti la bord. Al doilea se pregateste de plecare.  La Bucuresti, la audieri, se estimeaza ca vor ajunge in jur de 100 de persoane, vamesi, politisti de frontiera si suspecti de contrabanda cu tigari.

_______________________________________________________________________________________________

UPDATE: Doua elicoptere ale MAI ajuta la transportul retinutilor catre Bucuresti unde vor fi audiati

Doua elicoptere ale Unitatii speciale de aviatie a Ministerului Administratiei si Internelor au aterizat la Moravita la ora 9.00 de unde vor prelua vamesii si politistii de frontiera retinuti de trupele speciale.

Acestia vor fi transportati pe calea aerului pana in capitala unde sunt asteptati de procurorii anticoruptie pentru audieri.

In jurul orei 10.00, 3 vamesi si 2 politisti de frontiera de la Moravita au fost condusi la domiciliile lor unde se fac  perchezitii.

De asemenea, jandarmii au adus alti 3 politisti de frontiera din judet la Moravita, de unde urmeaza a fi transportati in capitala pentru audieri alaturi de alti colegi.

Sindicatul Politistilor si Vamesilor: Actiunile de la Siret, Stamora-Moravita, Naidas – reprezinta episodul „sacrificarea pionilor”

_____________________________________________

UPDATE: La Moravita, spaga se aduna intr-o caciula!

Din primele informatii, numai la Moravita, sustin surse din randul anchetatorilor, se castigau in jur de 5000 de euro pe o singura tura, bani care mai apoi se imparteau intre vamesi si politisti.

Spre deosebire de vama Siret unde spaga se aduna intr-o galeata, la Moravita banii se strangeau intr-o caciula!

UPDATE: In jurul orei 8.00, s-a reluat activitatea in punctul de trecere frontiera Stamora Moravita, la granita cu Serbia.

_________________________________________________

UPDATE: O parte din cei retinuti de trupele speciale la Moravita si in Timisoara ar putea fi dusi la audieri la Bucuresti cu elicopterul, iar restul cu mai multe autocare. Se vorbeste de posibila retinere a 150 de persoane care vor fi ridicate numai din Timis si Caras Severin.

In aceasta dimineata au loc descinderi in 5 vami si in 10 judete ale tarii. Participa in total peste 2000 de politisti, jandarmi, luptatori de la trupele de interventie rapida si ofiteri anticoruptie.

____________________________________________________

Peste 100 de retineri? Operatiune de amploare la granita cu Serbia  in aceasta dimineata!  Descinderi in forta in punctele de trecere frontiera Moravita si Naidas si in mai multe locuinte de vamesi si politisti de frontiera din Timisoara, Deta si Resita, suspectati  de luare de mita si inlesnirea traficului cu tigari!

Mai multi vamesi si politisti de frontiera ar putea fi retinuti pentru audieri de ofiterii DGA si procurori DNA de la Bucuresti.

Participa importante forte de interventie rapida, cu efective de peste 1000 de oameni.

La ora 6.00 fix, mascatii au descins concomitent in punctele de trecere a  frontierei Naidas (jud. Caras-Severin) si Stamora-Moravita (jud. Timis).

De asemenea, acestia au patruns in locuintele mai multor vamesi si politisti de frontiera din Timisoara si Resita unde au trecut la perchezitii. Dar si la mai multe adrese ale unor persoane din Moravita, Deta si imprejurimi unde se presupune ca se gasesc contrabandisti de tigari.

De altfel, Timisoara este blocata si arata ca o fortareata. Au fost organizate filtre la toate intrarile si iesirile din oras.

Si activitatea in Vama Moravita este paralizata. Zona a fost izolata, nimieni nu intra si nu iese prin punctul de frontiera cu Serbia.

Cei care vor fi retinuti vor fi urcati in autobuze si transportati direct la Bucuresti pentru audieri.

Potrivit unor surse, se estimeaza ca peste 100 de persoane vor fi retinute in cursul acestei dimineti in Timis si Caras-Severin

Cercetarile in acest dosar au inceput in urma cu mai multe luni. Ofiterii anticoruptie au monitorizat indeaproape activitatea din punctele de trecere frontiera  Moravita si Naidas cu ajutorul tehnicii.

Cei ce urmeaza a fi retinuti au fost urmariti si exista probe si inregistrari care dezvaluie modul in care se lua spaga si cum era inlesnit traficul cu tigari la granita cu Serbia, sustin anchetatorii.

Saptamana trecuta, o alta operatiune de proportii, identica, s-a desfasurat la vama Siret de unde aproape 80 de vamesi si politisti de frontiera au fost retinuti. In cele din urma, 59 dintre ei au primit mandate de arestare pentru diferite acte de coruptie legate in special de traficul de tigari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 14comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Spuneam in comentariul legat de articolul descinderilor de la vama Siret ca vor urma descinderi si la alte puncte vamale…Se pare ca totul tine si de imagine,dorim cumva sa dovedim celor din UE ca meritam sa intram in spatiul Schengen…Dar deja pare un film prost regizat dat fiind ca acei ofiteri sub acoperire este IMPOSIBIL sa nu-si fi pus deoparte ceva din colectarile de spagi…

 2. asa este sunt de aceasi parere cu brucanianul.ar trebui sa-i dea pe toti in gat si sa suporte consecintele.afara din sistem cu hotii si la puscarie.

 3. In sfarsit, a inceput adevarata lupta cu coruptia ! E interesant de vazut si cate condamnari vor fi la final!

  • Dragule am impresia ca esti un visator incurabil!!!Sa-ti spun pe sleau condamnarile vor fi facute ca si in comentariul meu de la 9:19 DOAR pentru a le arata celor din UE ca ,,NE LUPTAM” cu coruptia…Daca stam sa realizam ca un pachet de tigari din Serbia ar costa SUB 5 lei si la noi din cauza accizelor costa PESTE 10 lei NU am putea sa ne punem intrebarea CINE FURA???NU cumva cre-tineii de guvernanti care doar pentru peticirea unui deficit bugetar au procedat la aceasta masura extrema??!!Sa fim seriosi!!!Au fost atitea NUP(neurmariri penale) si in mod SIGUR vor urma-doar pentru acest RAI numit Spatiul SCHENGEN….Numai bine !!!

   • Brucaniene, tata, inteleg intrebarea ta ca pe una retorica cu ” cine fura /’ ! Pai, noi am vrut UE , unde , pentru integrare ( nu e totuna cu admiterea in UE ), trebuie sa aducem nivelul accizelor din RO la media UE! In momentul de fata avem cele mai ieftine tigari din UE !
    Personal, care sunt nefumator, daca e sa aleg intre cresterea preturilor ( prin accize) la combustibili vs tigari….

    • Asa cum s-a facut un referendum in Polonia pentru scutul antiracheta TREBUIA facut un referndum si pentru aderarea la UE…Sint atitea state care acum se afla in UE si REGRETA pasul politic facut de guvernele lor…Sa o mai spunem deschis faptul ca in Romanica noastra coruptia are PREA multe tentacule NICI vorba sa dispara…Din nou NUMAI BINE !!!

     • Sunt de acord cu tine relativ la prea multe tentacule ! In nicio tara coruptia nu este eradicata 100%! Ar fi un pas mare pt RO sa o putem tine sub control !

 4. As avea si eu doua intrebari:
  1. Pana la ce nivel se va ancheta? Pana la varful piramidei unde ajungea spagile? si care o fi acel varf?
  2. Ce se va intampla cu dosarele? Se vor dezbate ani de zile in justitie, cu amanari de termene, pana uita lumea?
  Cine stie raspunsurile, sa-mi spuna si mie….

 5. RIMI ARE DREPTATE, NU VEDEM NOI NICI PE REGE NICI PE REGINA, VOM AUZI CA AU FOST NISTE FISURI CA SI CELE CU NASTASE SI CEILALTI-TRAIM IN RO.

 6. In Romania se fac schimbari majore, se pare ca vamesii vechi „trebuiesc” inlocuiti de altii noi, ca NU au dat spaga la cine trebuieste, deci se vor crea anchete ( false) cu si despre luarile de mita, dar adevaratii din spatele acestora vor fi in libertate, iar alti noi vamesi vor veni, care vor avea alte „obligatii” catre cei care le-au ferit o slujba… Sa fim seriosi. Oare cine crede ca spaga nu a fost controlata, si ordonata de cineva de „SUS” care acum e pe undeva prin inuslele Hawaii sau mai stiu eu unde… pionii sunt doar mutati, regele ramane nemiscat! Fraierimea de romani cred ca se va face „bine” in lumea romaniei, si cred tot ce este „dictat” in presa zilei de azi.

 7. Ca o intrebare suplimentara versus acest articol…Cenadul sau punctele de frontiera din Bihor cind vor intra sub asediul mascatilor???!!Sau prin punctele vamale cu Ungaria nu se intimpla absolut nimic,coruptia este absenta??!!

 8. Cadrele care desfasoara activitati in vamile de frontiera si in vamile de interior sunt periodic „rotiti”. Deci in vamile unde au fost facute arestari au functionat cu siguranta si cei din vamile unde nu s-au facut arestari. FILMUL lui basea despre razboiul cu coruptia nu ma impresioneza. Atata coruptie si ipocrizie si fatarnicie am vazut in 20 de ani de „democratie” incat baseanu nu mai inseamna nimic nici macar daca EBA ar umbla dezbracata prin camera unde ma aflu. Am fost pus in situatia sa platesc la negru orice in tara asta: de la seringi in spitale, creta la facultate, taxa de peron la gara, taxa de drum la motorina pt. tractor, pana la geamuri si usi la scoala copiilor. Iar acum nemernicii astia fac acest FILM trucat ca sa ma convinga pe mine ca se va rezolva. Cunosc atati copii de vamesi cate bmw x5 si audi q7 exista in TM. De mult nu ma mai impresioneaza nevestele de vamesi care isi asorteaza masinile cu pantofii sau posetele. Pitzipoance si pocnitori luate pe acte de ciumegi cu diplome cumparate si inhaitati cu totii intr-o fratie care de multi ani nu mai are contact cu tara noastra Romania. Dar tot ei URLA daca cumva jignesti renumele Romaniei. Au facut-o intotdeauna pe patriotii la fel cu toti politicienii. Iar politicienii se prefac ca acum aud pentru prima data despre aceste lucruri si unii mai spun ca sunt si pure speculatii. Nici macar nu-si mai dau seama cand sunt penibili si cand nu. Mie scarba sa-mi mai fie rusine ca sunt roman. Un lucru mi-a mai ramas. Daca vreun idiot din asta ma va aborda pe mine sau pe familia mea – ma voi ocupa „serios” de el. La fel de serios cum s-a ocupat si el de spagi si „taxe”. Sa-i ia dracu de cretini. Confiscarea celor dobandite ilicit nu ma „incalzeste” pentru ca geamurile de la scoala copiilor nu le mai iau inapoi, iar salariul de 100 de euro lunar din ultimii 20 de ani nu mi-l completeaza cu diferenta pana la un nivel decent. Si nici greata cronica fata de politicieni, vamesi, politisti si judecatori nu mi-o trateaza. Sper sa am puterea sa emigrez ca sa nu trebuiasca sa plateasca copii mei pensiile idiotilor astia.

 9. Bacala nu cumva era reprezentantul guvernului in teritoriu? Iar vamile nu sunt in judetul lui? Si pe el l-au luat prin surprindere evenimentele astea? Ostaficiuc tot alaltaieri a auzit de spagile din vami? Au fost cumva paznici la hotie? Astia-s ca si Ali Baba si cei 40 de hoti. Problema-i ca acum avem Ali Baba si cei 2oooooo de hoti. Iar directorii si ceilalti oameni cu functii sunt pusi sa APERE sistemul, nu sa-l „rastoarne”. Incepand cu directorii, sefii de servicii, ministri, secretari de stat etc. Mi-e scarba sa-mi mai fie rusine ca sunt connational cu acesti oameni. De 20 de ani tot ei conduc. Acum isi plaseaza copii (vezi EBA). Bleah !

 10. O alta intrebare capcana…Pe malul Dunarii de la Orsova,Severin,Bechet,Calafat,Magurele,Corabia,si cite or fi pe acolo CIND vor incepe arestarile??!!Ca doar la Moldova-Noua a miscat ceva…