Noutati :

Valoarea unui bon de masa creste la 9 lei de la 1 martie

15 februarie, 2011 - 04:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Valoarea unui tichet de masa va creste cu 0,28 de lei de la 1 martie, de la 8,72 lei la 9 lei, se arata intr-un ordin al Ministerului Muncii.

Ultima majorare a valorii unui bon de masa a avut loc in vara anului 2009, cand pretul acestuia a urcat de la 8,48 de lei la 8,72 de lei.

Desi, initial, bonurile de masa erau deductibile fiscal si exonerate de taxe si impozite social – salariale si social – patronale, anul trecut guvernul a hotarat impozitarea acestora cu 16%.

Impozitul este suportat de catre angajat, dar angajatorul are obligatia de a calcula, retine si plati taxa catre bugetul de stat. Totodata, majorarea actuala, de la 8,72 lei la 9 lei, este de 3,21%, insuficienta in conditiile in care preturile produselor alimentare au avansat in ultimul an cu peste 6%.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...