Valoarea tichetelor de masa pentru angajati va creste la 40 de lei. De cand se aplica masura

Vesti bune pentru cei care primesc tichete de masa. Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca au inceput deja demersurile pentru a mari valoarea unui astfel de tichet.

CITESTE SI: Gulas pe saturate, parada moto si concert Iris, aproape de Timisoara

Decizia a fost luata dupa mai multe discutii pe care guvernantii le-au avut cu reprezentantii sindicatelor in cadrul intalnirilor pentru dialog social. Astfel, valoarea unui tichet de masa va creste de la 30 de lei la 40 de lei. Masura ar urma sa se aplice incepand cu data de 1 iulie.

‘Se incheie o saptamana cu decizii importante pentru dezvoltarea Romaniei. Am inceput demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masa pentru angajați la 40 de lei si ne dorim ca noua valoare nominala sa se aplice incepand cu 1 iulie”, a scris pe Facebook Nicolae Ciuca.

Mai multe AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Wanda89 spune:

  Nimic despre indemnizația de hrană livrată bugetarilor. A rămas înghețată la 347 lei, brut, lunar. Sub 10 lei net pe zi lucrătoare, de prin 2017, când s-a promulgat legea salarizării unitare.

  • cornel spune:

   Nu va este rusine trantorilor? Ar trebui sa se desfiinteze toate indemnizatiile absurde pe care le primiti. Si cica guvernul mareste tichetele de masa…. Tot pentru bugetari este masura, ca privatii nu primesc nimic de la guvern. Firma da tichete de masa, nu guvernul.

   • Un rusinat. De prostia romanilor spune:

    Lasa boss ca primesc ucrainienii minim 1000 euro si copii ucrainieni 3400 de lei.
    Tu injura-ti compatriotii in continuare.

   • Wanda89 spune:

    Incorect, bugetarii iau indemnizația, voi luați tichetele. Sau nu le luați, pentru că nu aveți sindicate puternice, adică suntem în aceeași oală. Ăștia de chiar muncim, plăți din buget sau de neo-capitalisti. Te asigur că nu toți bugetarii au salarii decente în raport cu munca depusă, așa cum nu toți cei care lucrați în privată sunteți cu salarii împuțite.

   • XCursiv spune:

    Da, firma da tichete de masa. Dar guvernul decide valoarea acestora.
    Acordarea tichetelor este o optiune, nu o obligatie. Dar atunci cand se acorda, angajatul respectiv are un beneficiu suplimentar de 660 lei/luna (880 lei/luna, dupa majorare). Ma rog, totul vine cu un cost, deoarece se aplica impozit 10% (mai putin in IT).
    Si, amanunt interesant, din 2023 statul ar vrea sa sprijine vechile cantine, prin facilitatea de hrana acordata angajatilor, in limita unui bon/zi, neimpozabil!

    Totusi, interesant ca statul lucreaza cu mai multe unitati de masura:
    * 1 tichet de masa 40 lei –> 880 lei/luna
    * indemnizatie de hrana bugetari 347 lei/luna
    * valoare diurna, deplasari interne –> 23 lei/zi bugetari, cel mult 57.5 lei/zi ceilalti.

 2. Mariana spune:

  Este binevenita majorarea aceasta,dar firmele nu sunt obligate sa dea bonuri de masa si nu toate firmele maresc valoarea bonurilor de la 1 iulie.Firma multinationala unde lucrez eu a marit la 30 lei abia anul asta in ianuarie.La fel si cu sporul de vechime,exista lege sa se dea, doar daca vor firmele.Noi romanii avem doar obligatii,firmele au doar drepturi.