Vaccinarea copiilor intre 5 si 11 ani incepe in doua saptamani. Se pot face programari pe platforma

Copiii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani vor putea fi vaccinati in Romania incepand din 26 ianuarie.

CITESTE SI: Peste 790 de noi cazuri de imbolnaviri cu COVID la Timisoara si in judet, dintre care 143 sunt copii. La Dumbravita, rata de infectare se apropie de 11 la mia de locuitori 

Anuntul a fost facut de reprezentantii Comitetului National pentru Coordonarea Activitatilor de Vaccinare. De asemenea, acestia transmit ca platforma de vaccinare a fost reconfigurata si deja permire programarea celor mici.

Astazi, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste intre 5 şi 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar in centrele de vaccinare regasite in platforma cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor parintilor sau ale reprezentantilor legali. La acest moment, in platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel national. Vaccinarea se poate realiza şi fara programare, prin prezentare directa in cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau in cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic National al Vaccinarilor este optimizat şi permite procesarea datelor pentru aceasta categorie eligibila la vaccinare„, a precizat CNCAV, intr-un comunicat transmis joi.

CNCAV a facut mai multe precizari cu privire la modul in care se va realiza vaccinarea pentru aceasta categorie de vârsta, scrie digi24.ro.

Sunt obligatorii acordarea consimtamantului informat de catre parinti sau de catre reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor, iar modelele sunt disponibile şi pe platforma nationala de vaccinare.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doza, la interval de 21 de zile; administrarea fiecarei doze se efectueaza intramuscular.

Daca se initiaza vaccinarea la copiii care implinesc 12 ani intre administrarea celor doua doze, aceştia continua schema de vaccinare cu doza pediatrica de 10 micrograme.

CNCAV mentioneaza ca vaccinul Comirnaty produs de compania farmaceutica Pfizer/ BioNTech este deja aprobat pentru administrarea la copiii de peste 12 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. cat de cult si scolit trebuie sa fii sa-ti faci copilul cobai?