Noutati :

Vacanta scolara decalata pe zone geografice. Propunerea unui parlamentar USR PLUS

19 aprilie, 2021 - 09:30 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
0

Un deputat USR-PLUS a depus in Parlamentul Romaniei un proiect de lege care vizeaza decalarea vacantelor scolare pe zone geografice.

Pentru stimularea turismului in Romania pe tot timpul anului, deputatul USR-PLUS Alin Apostol a depus o initiativa legislativa la Camera Deputatilor pentru decalarea vacantelor scolare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu, potrivit unui comunicat la Aliantei.

Proiectul care are la baza bune practici ale statelor europene va contribui si la confortul celor care merg in vacanta prin decongestionarea traficului din zonele cu grad ridicat de vizitare.

Sustin adoptarea unui ‘nou model de vacanta’ pentru elevii Romaniei. Un model, ce s-a dovedit de succes in multe tari europene, poate fi si o solutie cu impact pozitiv asupra economiei nationale. Si in Romania, putem implementa impartirea teritoriului pe zone geografice. Fiecare macroregiune intra in vacanta intersemestriala cu durata de 1 saptamana pe rand si fara suprapunere. O simpla succesiune poate avea un impact major: stimuleaza cresterea turismului intern, aduce un impact pozitiv asupra domeniului hotelier si a celorlalte segmente HoReCa, elimina blocajele din traficul rutier, dar si aglomeratia din statiuni. Putem dubla aceasta stimulare a economiei cu sustinerea educatiei printr-o succesiune a datei de debut al anului scolar in septembrie„, a afirmat deputatul USR-PLUS Alin Apostol.

Propunerea legislativa modifica Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 prin adaugarea urmatoarelor prevederi la art. 94:

„a) Acordarea vacantei intersemestriale, in baza ordinului Ministrului Educatiei si Cercetarii, pe o perioada de minimum o saptamana, in fiecare macroregiune, in mod succesiv si fara suprapunere. Cele patru macroregiuni sunt definite in conformitate cu regulamentul (CE) nr. 1059/2003 privind instituirea unui nomenclator comun al unitatilor teritoriale de statistica (NUTS).

b) Inceperea anului scolar pentru clasele 0 pana la clasa a IV-a inclusiv, a VIII-a si a XII-a in prima zi de luni a lunii septembrie, iar pentru clasele a V-a pana la a VII-a inclusiv si a IX-a pana la a XI-a inclusiv in a treia zi de luni a lunii septembrie.”

Citeste mai mult AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...