Noutati :

Vacanta pentru elevi! De sambata, scolarii din ciclul primar au o saptamana libera!

21 octombrie, 2011 - 11:42 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. O saptamana de vacanta. Prichindeii din clasele I-IV vor fi, din 22 octombrie, liberi pentru o saptamana, pana in 31 octombrie. Colegii lor mai mari nu au parte de vacanta pana in luna decembrie, cand se sfarseste semestrul I.

In judetul Timis, cateva mii de elevi vor sta acasa in aceasta perioada si vor reveni la cursuri abia in ultima zi din octombrie.

Structura anului scolar prevede ca semestrul I al anului scolar 2011-2012 sa se incheie in 23 decembrie 2011. Scoala a inceput in 12 septembrie.

Vacanta de iarna va incepe in 24 decembrie 2011 si se va incheia in 15 ianuarie 2012, avand trei saptamani, cu una mai mult decat anul scolar precedent. Ministerul Educatiei a motivat prelungirea vacantei prin faptul ca in aceasta perioada sunt inregistrate cele mai multe raceli, iar in unele zone, din cauza zapezii, elevii nu pot ajunge la scoala.

Semestrul al doilea va incepe in 16 ianuarie 2012 si se va incheia in 22 iunie. Elevii vor intra in vacanta de primavara intre 7 si 22 aprilie, dupa care semestrul va continua pana in 22 iunie, cand are loc sfarsitul anului scolar.

Vacanta de vara va incepe in 23 iunie si se va incheia in 9 septembrie.

O noutate din acest an scolar o reprezinta durata celor doua semestre. Astfel, in timp ce semestrul intai se va incheia in 23 decembrie, fiind mai scurt cu aproape o luna decat anul trecut scolar, semestrul al doilea va avea cinci luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...