Va rasuna din nou muzica printre stalactite si stalagmite, in Timis. Pestera de la Romanesti, pregatita de concert

TIMIS. Dupa 2 ani in care pandemia a impiedicat organizarea concertului din pestera de la Romanesti, evenimentul va avea loc din nou la sfarsitul saptamanii viitoare, in 23 octombrie.

CITESTE SI: O singura firma vrea sa deseneze primul proiect integrat de modernizare a unui cartier din Timisoara, dupa ce administratia Fritz a crescut a treia oara suma 

A 38-a editie a concertului aduce Art Kammerorchetser la Romanesti, iar director artistic este Ovidiu Rusu.

Din programul din acest an fac parte arii de Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Johann Strauss, Emmerich Kalman sau Franz Lehar.

Vor participa, de asemenea, solistii Cristian Rudic, Lacramioara Cristescu, Cosmin Ifrim si Dan Pataca.

Accesul publicului la concert este gratuit, in limita asigurarii sigurantei in pestera. Publicul poate intra in pestera doar dupa ora 12.30. Rugam insistent sa respectati indicatiile organizatorilor si sa lasati artistii si speologii sa pregateasca manifestarea„, transmit organizatorii.

Va reamintim ca primul concert simfonic a avut loc in Pestera Romanesti in 1984, cu prilejul celui de-al XII-lea Concurs Republican de Speologie Sportiva, ideea organizarii unui asemenea spectacol apartinandu-i medicului Constantin Lupu, pasionat meloman si speolog. Succesul pe care l-a inregistrat a facut ca evenimentul sa se repete, devenind o traditie. Acum la cea de-a 38-a editie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...