Noutati :

Va fi pus gazonul artificial si au fost comandate tribunele. Lucrari in ritm alert la cea mai noua baza sportiva din Timisoara. Foto

28 martie, 2022 - 10:05 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Baza sportiva construita de Compania Nationala de Investitii pe strada Costica Radulescu din Timisoara creste vazand cu ochii.

CITESTE SI: Extinderea unei cafenele, amenajarea unei terase, anveloparea fatadelor, refacerea instalatiilor, printre interventiile planuite de Primaria Timisoara la Palatul Culturii. Cauta o firma care sa intocmeasca documentatia

Pana acum au fost montati stalpii de nocturna si au fost asezate straturile pe care urmeaza sa fie amplasat gazonul terenului de joc.

De asemenea, in parale, se lucreaza si la cladirea ce va fi ridicata la capatul dinspre Baza 2 Politehnica, dar si la viitorul teren multifunctional. Cum vremea este una frumoasa, lucrarile vor avansa repede, transmite viceprimarul Cosmin Tabara, dupa o noua vizita in teren.

La baza sportiva a CNI de pe strada Costica Radulescu se va trece in curand la montarea gazonului artificial, dupa ce terasamentul este aproape finalizat. Vor incepe in scurt timp si lucrarile de zidarie la cladirea administrativa. Fundatia pentru tribune a fost turnata, iar tribunele au fost comandate si vor ajunge in perioada urmatoare la Timisoara. De asemenea, s-a facut si terasamentul pentru turnarea placii de beton pentru terenul de minifotbal/handbal, apoi se va asterne tartanul. Vremea buna din aceste zile este prielnica pentru avansul lucrarilor la aceasta prima baza sportiva a Timisoarei!„, anunta Cosmin Tabara.

Va reamintim, complexul sportiv ce se amenajeaza va avea un teren de dimensiuni normale, cu iarba artificiala, instalatie de nocturna si tribune pentru 500 de spectatori. Langa acest prim teren urmeaza sa fie amenajat un altul, de dimensiuni mai mici, unde sa se poata juca minifotbal, baschet si handbal. Tot in aceasta zona va fi construita o cladire administrativa si vor fi facute si locuri de parcare.

Lucrarea costa 4,9 milioane de lei si este executata de TPS ENGINEERING & ASOCIATII.

Noua baza sportiva va purta numele fostului antrenor Constantin Radulescu.

O alta baza sportiva in Mehala, 

De asemenea, un complex sportiv similar va fi amenajat in cartierul Mehala, pe locul pe care in zilele noastre se afla stadionul Dacia. In privinta acestuia, deocamdata, Consiliul Local a aprobat documentatia pentru studiul de fezabilitate.

Noua baza sportiva urmeaza sa fie ridicata pe un teren de 8927 de mp din cartierul Mehala, pe care se gaseste fostul stadionul Dacia, aflat de multa vreme in paragina. Complexul va fi format dintr-un un teren de fotbal, cu o suprafata sintetica si dimensiuni conform reglementarilor FIFA, si va fi dotat cu o tabela de marcaj.

Langa terenul cu suprafata sintetica va fi amenajat un inca unul, de dimensiuni mai mici, pe care se va putea juca handbal, baschet sau minifotbal. De asemenea, baza sportiva este prevazuta si cu o pista de atletism.

In cadrul complexului urmeaza sa fie ridicata si o cladirea administrativa pentru vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, o sala multifunctionala, birouri, un punct de paza si o zona de depozitare. Deasupra constructiei va fi amenajata o tribuna, cu 437 de scaune, dispuse pe 7 randuri separate, in 3 sectoare.

In zona adiacenta bazei sportive vor fi plantati arbori, se va reface zona verde si va fi montat mobilier urban.

Valoarea totala a investitiei este de 6.708.102,89 lei cu TVA, adica aproape 1,4 milioane de euro, bani de la bugetul local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Castelul Huniazilor din centru alta creatie sub umbrela PNL la anul ne prinde capitala culturala cu el in santier de 15anii !!!! stadion zero , sala polivalenta zero , ….au facut mini arena asta de cartier ca sa arunce praf in ochii prostilor . Autoritati de toata jena …data viitoare mai bine votez PSD macar aia fura pe fata si stim o treaba .

  2. acesta defapt va fi noul si unicul stadion al Timisoarei …..aici va juca Poli mult timp de acum inainte ….Tabara & Nica 2 noi papagali politici din noua generatie .

  3. Pacat ca nu se lucreaza asa si la drumuri si la constructia diferitelor cladiri ale statului, doar unde e interes… Sa nu uitam ca avem o gramada de baza sportive abandonate in Timisoara, dar noi cream unele noi… Tipi RO.

  4. Gata liniștea oamenilor de pe Cerna,oare Tabăra si ceata lui știu ce înseamnă un stadion la nici 50 de metri de locuințe,sunt curioasă să stiu câți bani și-a luat Tabăra din afacerea asta,sala polivalentă de pe Podeanu începută de ani de zile cand se v-a termina?linia de tren din fața blocurilor de pe Cerna furată parțial și vândută la fier vechi când se v-a scoate și să facă legătură între Cerna și Podeanu că a crescut padure de tufăriș acolo.