Noutati :

Va fi nebunie in frontiera. Anuntul politistilor la Timisoara

20 decembrie, 2017 - 02:38 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Multi banateni obisnuiesc de ani de zile sa-si petreaca sarbatorile de iarna in afara granitelor tarii, iar multi plecati la munca in strainatate se intorc in aceste zile acasa sa fie de Craciun alaturi de cei dragi.

CITESTE SI: Tramvaie noi care sa transporte 200 de calatori, la Timisoara. Visul primarului Nicolae Robu, pentru care vrea un… studiu de oportunitate 

Astfel, este de asteptat ca oamenii sa ia cu asalt punctele de trecere a frontierei din Timis.

Politistii se asteapta la o crestere insemnata a traficului atat la iesire, cat si la intrare in Romania, la granita de sud-vest si anunta ca vor mentine toate masurile pentru reducerea timpilor de asteptare si asigurarea unui control operativ.

In acest sens, va fi folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei si in cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, in limita configuratiei acestora.

De asemenea, au fost dispuse masuri de suplimentare a personalului politiei de frontiera pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere, in functie de dinamica valorilor de trafic.

In proximitatea vamilor, politistii de frontiera impreuna cu cei de la rutiera informeaza conducatorii auto despre posibilitatile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

Pentru evitarea aglomerarilor, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita de sud-vest, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Pe frontiera romano-ungara:
• pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad – Kiszombor

Pe frontiera romano-sarba:
• pe raza jud. Timis: P.T.F. Jimbolia – Srpska Crnja;
P.T.F. Stamora-Moravita – Vatin;
P.T.F. Valcani – Vrbica;
P.T.F. Foeni – Jasa Tomic;
P.T.F. Lunga – Nakovo;

• pe raza jud. Caras-Severin: P.T.F. Naidas – Kalugerovo;
• pe raza jud. Mehedinti: P.T.F. Portile de Fier 1 – Djerdap;
P.T.F. Portile de Fier 2 – Kusjak;

Politia de Frontiera Romana a dezvoltat aplicatia Trafic on-line, disponibila pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

In luna decembrie 2016, frontiera de sud vest a Romaniei a fost tranzitata de aproximativ 324.000 de persoane, precum si de 119.000 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 170.000 de treceri au fost pe sensul de intrare in tara si 154.000 pe sensul de iesire.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost Cenad, (aproximativ 56.000 de persoane pe sensul de intrare cu 22.000 mijloace de transport si aproximativ 40.500 de persoane pe sensul de iesire cu 15.600 de mijloace de transport), Portile de Fier I (aproximativ 45.600 de persoane pe sensul de intrare cu 15.650 mijloace de transport si aproximativ 43.000 de persoane pe sensul de iesire cu 15.000 de mijloace de transport) si Stamora-Moravita (aproximativ 26.650 de persoane pe sensul de intrare cu 10.550 mijloace de transport si aproximativ 27.500 de persoane pe sensul de iesire cu 11.000 de mijloace de transport).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...