Noutati :

Va fi mutata Coloana Fidelitatii in Piata Balcescu? Primarul Nicolae Robu isi va consulta prietenii de pe Facebook!

22 septembrie, 2013 - 08:28 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Lucrarile de reamenajare a intersectiei in Piata Balcescu se apropie de final, iar in mijlocul giratiei, primarul Nicolae Robu intentioneaza se mute monumentul Coloana Fidelitatii, spre nemultumirea comunitatii maghiare.

Comunitatea maghiara se impotriveste deciziei primarului Nicolae Robu de a amplasa monumentul Coloana Fidelitatii in giratia din Piata Balcescu, imediat ce lucrarile de aici vor fi finalizate. Ba mai mult, UDMR timis a depus un memoriu la sediul primariei in acest sens.

O decizie transanta nu pare sa fi fost luata, cel putin deocamdata, deoarece primarul Nicolae Robu intentioneaza sa organizeze dezbateri publice pe aceasta tema, atat la Primaria Timisoara cat si pe Facebook.

Voi parcurge pasii prevazuti de lege pentru decizii de tipul acesta. Voi lansa o consultare publica, evident si pe Facebook, dar dincolo de aceasta voi avea o consultare si la primarie. Eu am spus de la inceput ca in insula sensului giratoriu de la Balcescu sa avem un monument. Am propus sa fie Coloana Fidelitatii. Cum in Praga exista un moneument similar facut de acelasi sculptor nu vad de ce in Timisoara nu ar exista”, a spus Nicolae Robu.

Dar pana sa se decida daca muta Coloana Fidelitatii din Cimitirul Eroilor unde se afla in prezent, in Piata Balcescu, Nicolae Robu vrea sa infiinteze, la Primaria Timisoara un Consiliu al minoritatilor, mai ales ca acestea desi sunt numeroase, nu au reprezentanti in Consiliul Local Timisoara.

Am avut o discutie cu o delegatie UDMR Timis si  am preluat de la dansii o sugestie. Ii inteleg si pe maghiari si pe celelalte etnii care nu au reprezentanti in Consiliul Local. Pentru a avea un dialog direct si cu aceste etnii, voi infiinta Consiliul Reprezentantilor Minoritatilor din Timisoara. Voi lansa o invitatie pentru o zi si o ora pe care o voi fixa, adresata tuturor etniilor, indiferent de membri comunitatilor lor, sa vina la o prima discutie in urma careia vom infiinta acest consiliu. Ei au organizatii care ii reprezinta si ei isi desemneaza reprezentantii”, a fost de parere Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Asta cu ofensa adusa maghiarilor este o megaprostie, este doar arta, un monument vechi si valoros, iar conotatiile de la 1848…..ma scuzati, dar e o aberatie.
    Deci, da, monumentului in Piata Balcescu!

  2. E evident ca coloana se potriveste cel mai bine in P-ta Balcescu, monumentul face parte din istoria orasului si trebuie sa isi gasesca locul undeva, dupa vointa udmr e ok in cimitir.

  3. ce…e dictatura minoritati,unde sant si drepturile majoritati,unde era acest Halasz cand un indivit isi batea joc de Avram Iancu,ati uitat?Daca sa hotarat sa se mute in Piata Balcescu,sa se mute fara comentarii,observatiile trebuiau facute coalitiei austro-ungare.

  4. locul monumentului este in Piata Balcescu