Noutati :

Va fi iarasi dezastru? Bacalaureatul 2012 in Timis, caracterizat prin mediocritate, este pozitia Inspectoratului Scolar Timis!

20 iunie, 2012 - 08:46 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
2


TIMISOARA. Rezultate sub asteptari la probele de competente ale Bacalaureatului 2012 in Timis. Daca la proba de limba romana, sute de elevi au obtinut calificativul de utilizator mediu al limbii materne, la competentele digitale situatia sta mult mai prost.

Proba A a examenului de Bacalaureat 2012 le-a dat mari batai de cap absolventilor de liceu din Timis. Astfel, dupa proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, a reiesit ca peste 800 de elevi stiu sa comunice la un nivel mediu cu cei din jur – adica 18% dintre absolventii de 12 clase inscrisi la examenul national.

La proba de competente digitale, in Timis situatia sta si mai prost. 12 elevi nu au reusit sa obtina un puctaj mai mare de 10 puncte din 100, ceea ce inseamna ca n-au primit niciun nivel de competenta. Ei nu sunt nici macar incepatori in utilizarea calculatorului. Stiu oare sa-l pornesca?

La probele de competente toti candidatii promoveaza examenul. Cei 12 care au obtinut un punctaj atat de scazut vor avea probleme de integrare pe piata muncii atunci cand isi vor cauta un loc de munca si angajatorul le va cere un minimum de cunostinte IT. Ei pot participa la probele scrise ale examenului fara nicio problema”, a explicat Marin Popescu, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Mai mult, dupa prima zi de evaluare a copetentelor digitale, 14% dintre absolventi din Timis au obtinut nivelul de utilizator incepator, 34% pe cel de utilizator mediu, 24% – utilizator avansat si 26% sunt utilizatori experimentati.

Bacalaureatul 2012 in Timis este caracterizat, pana in acest moment printr-o zona a mediocritatii. Este ingrijorator faptul ca o treime dintre elevi au obtinut nivelul de competenta mediu si numai un sfert pe cel de utilizator experimentat, acum, cand traim intr-o era a tehnologiei, in care informatia circula cu o viteza incredibila”, sustine Marin Popescu.

224 de elevi nu sustin proba de competente digitale intrucat au participat la cursuri IT si au obtinut certificatul ECDL, care a fost echivalat cu nivelul de utilizator avansat sau experimentat. Pana in acest moment, in Timis nu s-au prezentat la examenul de Bacalaureat 229 de candidati. Ei se pot prezenta la probele scrise, dar examenul national il vor promova numai dupa ce sustin si probele de competente, in toamna acestui an sau in anul viitor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. elevii astea, in loc sa faca cursul de ECDL si pe langa faptul ca invatau ceva, ii scapau si de proba de competente de la BAC.

  2. Nici inspectorul Popescu nu este mai bun! Ce a facut de cind este pe poizitie? A slugarit la primarii pedelisti…