Va fi cea mai frumoasa piata de legume si fructe din Timis. Va arata ca un dom si va avea spatii verzi si fantana arteziana

TIMIS. A fost lansata licitatia si va fi construita cea mai frumoasa piata agro-alimentara din judetul Timis. Va arata ca un dom, va avea zona verde si chiar o fantana arteziana.

Se intampla la Buzias, iar primarul Sorin Munteanu a explicat cum va arata noua piata, ce se va integra in arhitectura oraselului ce adaposteste faimoasa Colonada Imperiala.

Practic, pe locul actualei piete agro-alimentare din Buzias se va ridica o structura aparte, cu grinzi arcuite din lemn lamelar in forma de dom, ce va fi acoperita cu o membrana impermeabila din poliplan. Totodata va fi reconditionata tamplaria actuala, panourile de tip sandwich vor fi inlocuite si se vor monta tonete prefabricate.

Vor fi amenajate alei, vor fi facute spatii verzi, plantati arbori si instalate banci si pergole, iar o fantana arteziana va completa noul ansamblu.

Fantana arteziana va fi in mijlocul pietei. De fapt, va fi o zona verde in care va fi montata aceasta fantana. Apoi, va fi partea acoperita, sub care se vor gasi 144 de mese de 180X90,  dar si o zona cu cinci spatii de inchiriat. La toate acestea se adauga spatiul inchis, unde se vor putea comercializa lactate si oua. Aici va fi montat si un sistem de climatizare pentru a putea mentine temperatura optima pentru astfel de produse„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro primarul Sorin Munteanu .

Patru luni vor dura proiectarea si executia, iar lucrarile ar putea incepe in august sau in septembrie, anul acesta.

Licitatia a fost lansata deja, iar documentatia urcata in Sistemul de Achizitii Publice, astfel ca firmele interesate pot depune ofertele pana in 16 aprilie, ora 15.00.

Banii pentru construirea pietei provin din fondurile rambursate de Uniunea Europeana din proiectul pentru reabilitarea Colonadei Imperiale.

Practic, Colonada a fost reparata cu bani din bugetul local, apoi, Primaria Buzias a depus un proiect european pentru recuperarea acestor bani. Inca de la sfarsitul anului trecut- inceputul acestui an, in conturile Primariei Buzias au intrat sumele rambursate astfel. Acum, cu acesti bani se va amenaja noua piata a orasului.

Valoarea estimata a lucrarii este de 1.632.492 lei fara TVA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. cetatean spune:

  Futurista si frumoasa dar deficitara ca si copertina pietei din Badea Cartan, pe vreme ploioasa curge apa de pe cupola aia, taman pe trotuare in capetele trecatorilor

 2. eugen spune:

  Doamne cat este de urata – proiect de secol XXI….

 3. Geta Bioenergeta spune:

  Buziasul are o populatie cca. 6000 de loc, cam 0,68% din populatia comunei Giroc. Se preconizeaza in viitor o crestere atat de dramatica a populatiei incat sa se justifice asa o investitie, disproportionata fata de nevoile reale ale orasului? Sau, este si aceasta o modalitate de a-si face campanie electorala a actualului primar, pe banii UE?

  • o mica eroare spune:

   Un detaliu: … cca. 6000 de loc, cam 0,68% din populatia comunei Giroc.
   Adica 10.000 ar fi cca 1 % si mai departe, adica Girocul este de fapt „cea mai mare comuna din Romania cu cca 1.000.000 (un milion) de locuitori. Sa-i dam rangul de oras/municipiu…
   Consecinta:
   – de drept, capitala Timisului ar trebui mutata la Giroc,
   – toate amenajarile din Timisoara mutate la Giroc,
   – unde lucreaza cei „cateva sute de mii de Girocieni” si unde platesc impozitele ?
   S.a.m.d.