Noutati :

UVT – universitate regionala: caravana Facultatii de Stiinte Politice viziteaza liceele din Banat

22 mai, 2012 - 11:06 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. O caravana formata din studenti si dascali ai UVT a vizitat mai multe licee banatene pentru a-si promova cursurile si a-i aduce pe viitorii studenti la Timisoara. Astfel, Universitatea de Vest incearca metode noi de atragere a tinerilor la facultate.

Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii (FSPFSC) cea mai tanara facultate din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara promoveaza o universitate regionala printr-o noua metoda folosita de institutia timisorena. FSPFSC organizeaza in aceasta perioada o caravana de promovare in judetele limitrofe.

Scopul caravanei este acela de consolidare a legaturilor inter-institutionale: invatamant preuniversitar/universitar, de orientare profesionala a elevilor dar si de implicare a studentilor specializarilor FSPFSC in activitati practice, specifice profilului de studiu”, a precizat Corina Tursie, prodecana FSPFSC si coordonator de proiect – Caravana facultatii.

Astfel, joi si vineri, 17-18 mai, 4 profesori ai facultatii impreuna cu 12 studenti ai diferitelor specializari ale FSPFSC au parcurs traseul Timisoara-Lugoj-Resita-Anina-Oravita-Moldova Noua si retur, vizitand liceele din aceste orase.

Caravana a constat din intalniri cu elevii din clasele terminale pentru a le vorbi acestora despre admiterea la facultate si perspective de cariera. La Resita, beneficiind de sprijinul Inspectoratului scolar Judetean Caras-Severin, a avut loc joi, 17 mai, la Sala Lira a Liceului de Arta un Workshop interdisciplinar de orientare scolara si profesionala la care au participat peste 100 de elevi, insotiti de profesori din 8 licee resitene. In final, cele 2 zile ale caravanei pe traseul Timis-Caras Severin au fost cu adevarat pline, am luat contact cu aproximativ 650 de elevi”, a adaugat Corina Tursie..

In 22 mai caravana facultatii merge in liceele din judetul Hunedoara, iar joi, 24 mai – in cele din judetul Arad, urmand sa ajunga la inceputul saptamanii viitoare si in Mehedinti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...