Usturator. 20.000 de lei amenda pentru nesimtiti prinsi ca au aruncat gunoaie la margine de strada la Timisoara. Video

TIMISOARA. Camerele de supraveghere instalate in diferite locuri din oras au filmat mai multi timisoreni nesimtiti care si-au aruncat resturile la margine de drum, sfidat legea.

In baza imaginilor, politistii locali au reusit sa ii identifice pe cativa dintre ei, iar amenzile au fost usturatoare.

Astfel, o persoana a fost depistata abandonand resturi din locuinta la intersectia strazilor Lidia cu Panselelor, alte doua pe Romulus cu Grofsoreanu si pe Magnoliei cu J. Preyer.
In cazul celor care au abandonat cantitati mai mari, sanctiunile au fost ajuns si la 20.000 de lei, conform OUG 92/2021, iar la celalalte câte 1000 lei, conform HCL 454/2017.
Un alt cetatean, care a abandonat cu cantitate semnificativa de deseuri in zona Parcului Civic – str. Patriarh Miron Cristea a fost sanctionat tot cu 20.000 de lei, la fel si reprezentantii unui agent economic de pe str. Eliza Leonida Zamfirescu – zona Torontalului, deoarece nu au gestionat coresunzator deseurile produse„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

In ultimele luni, au fost aplicate de politistii locali 77 de sanctiuni pentru abandonarea de deseuri si gestionarea necorespunzatoare a acestora.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Bravo Politia Locala! La cat mai multe amenzi si poate implicati si Garda de Mediu in aceste actiuni.

 2. Dar pe cei care arunca zilnic gunoaie peste drum de intrarea in Cimitirul de pe strada Matasarilor nu ii vede nimeni?

  • Eu nu pricep tipul asta de rationament: ori ii pedepsești pe toți, ori pe niciunul? Dacă nu ii prinzi pe toți, nu primește niciunul amenda? Cereți sa se instaleze camere și în acea zona, și vor fi amendați și ei. Altfel, cum poți sa știi cine face mizerie?

 3. Felicitări poliției! Dacă lipsesc cei 7 ani de acasa, educația se face prin constrângere (amenda)!

 4. Deci stati sa inteleg, dam o tona de bani la salubrizare si curatare de strazi…dar suntem amendati cand aruncam gunoaie? Este ca si cum as angaja o menajera, dar de fiecare data cand curata dupa mine platesc suplimentar.
  De ce mai platim bani atunci pentru curatarea strazilor?

  • Tona de bani o dai pentru ce arunci in tomberoane. Dupa tine este normal sa arunci la colt de strada pe jos? De ce sa nu aruncam atunci direct pe geam lubenite, coji de cartofi, de oua, caserole, sticle? Daca ai moloz, saltele, TV, mobila veche, ai 4 puncte in oras unde le poti duce gratis.

   • Nu ca as vrea sa-i scuz pe nesimtiti, dar mizeria asta de Retim face tot procesul asta mult mai anevoios decat ar trebui: de cate ori ma duc la unul din cele 4 puncte de colectare, e o adevarata aventura de tip levantin, cu negocieri si spagi palmate. Asta nu primim, asta peimim, dar nu e băiatul aici si asa mai departe. A incercat vreodata vreun inspector de la primărie sa duca, sa zicem, un scaun de calculator la punctele de colectare?

 5. Confundati str. Magnoliei ( din Ciarda Rosie ) cu str. Mangalia ! Daca vreti sa fiti credibili , dati informatii exacte !

  • Sau str. Lidia care nu mai exista. Ca si cand vorbesti in lei vechi.