Noutati :

 USR incearca sa blocheze Bugetul Timisoarei pe 2017

30 martie, 2017 - 04:16 PM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Uniunea Salvati Romania, Filiala Locala Timisoara, a depus joi o contestatie cu privire la procedura de aprobare a “Proiectului de Buget” consolidat de venituri si cheltuieli al Municipiului Timisoara pentru anul 2017.

„Prin aceasta, solicitam respectarea termenului de 15 zile pentru posibilitatea depunerii de contestatii la proiectul de buget, de la data afisarii acestuia, in conformitate cu prevederile art. 39 alin. 3 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale. Proiectul bugetului local nu poate fi supus aprobarii organului deliberativ (in speta Consiliul Local al Mun. Timisoara) mai devreme de trecerea termenului de 15 zile de la afisare pentru depunere a contestatiilor, deoarece art. 39 alin. 4 din Legea nr. 273/2006 prevede ca bugetul este supus aprobarii in termen de 5 zile de la expirarea termenului de 15 zile pentru depunerea contestatiilor”, transmit reprezentantii USR Timisoara.

Acestia sustin ca dezbaterea publica pe buget a fost facuta prea repede, iar sedinta de adoptare, programata pentru vineri, contravine legii.

„Consideram ca a fost afectata posibilitatea unei consultari publice si dezbateri reale a proiectului de buget, fiind restrans in mod abuziv dreptul cetatenilor de a propune modificari ori de a formula contestatii, contrar prevederilor legale, fiind imposibila analizarea unui proiect de buget amplu in termen de mai putin de 48 de ore. Opinam ca proiectul de buget putea fi elaborat si publicat de catre Primaria Municipiului Timisoara cu mult inainte de data de 28.03.2017, având in vedere ca Legea nr. 6/2017 a bugetului de stat pe anul 2017 a fost publicata in Monitorul Oficial la data de 17.02.2017, permitând astfel si respectarea termenului de 45 de zile prevazut de art. 39 alin. 6 din Legea nr. 273/2006 pentru aprobarea bugetului local, daca reprezentantii Primariei ar fi dovedit respect pentru cetatenii municipiului si opiniile acestora, cât si fata de prevederile legale in vigoare”, mai transmit reprezentantii USR Timisoara.

Niciun reprezentant al acestei formatiuni politice nu a facut vreo solicitare in timpul dezbaterii de miercuri de la Primaria Timisoara, la care au participat aproximativ 20 de cetateni.

O eventuala amanare a adoptarii bugetului Timisoarei ar putea bloca o multime de lucrari in oras si ar putea duce la intarzieri de plati care ar afecta scoli, gradiite, spitale, firme.

Contestatia USR poate fi respinsa de catre consilierii locali vineri in sedinta extraordinara in care va fi votat bugetul orasului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...