Usor cu buldozerul! Ce se intampla pana la urma cu garajele-xeroxuri din Complexul Studentesc Timisoara?

TIMISOARA. A amenintat ca intra cu buldozerele in garajele din Complexul Studentesc, unde au fost dezvoltate adevarate afaceri in sprijinul studentilor, numai ca proprietarii „au cam uitat” sa plateasca taxa de ocupare a domeniului public. Vorbim despre primarul Timisoarei, Nicolae Robu, care a fost nevoit sa o lase mai moale cu demolarea constructiilor si sa urmareasca procedura legala. Aceasta dupa ce a anuntat ca din 1 octombrie ar putea incepe „marea demolare” a celor 20 de garaje din dreptul caminelor studentesti, pe partea cu Bulevardul Eroilor.

CITESTE SI: Incepe DEMOLAREA in Complexul Studentesc din Timisoara! Afacerile de la ‘garaje’ puse pe butuci!

„Vom demola toate garajele care sunt in partea dinspre bulevardul Eroilor. Acolo sunt o multime de garaje unde functioneaza fara nicio autorizatie diverse unitati comerciale. Toate le vom demola si schimbam aspectul zonei. In momentul de fata, cei ce au acele garaje, fac activitati pur private acolo. E teren public, vom vedea cate locuri de parcare vom amenaja. De dorit ar fi ca, in timp, sa dispara betoanele dintre camine si in locul lor sa avem peste tot spatii verzi. Dar noi intelegem ca e nevoie si de locuri de parcare si nu putem sa le desfiintam pana nu venim cu o alternativa”, spunea, la sfarsitul lunii septembrie, primarul Nicolae Robu.

Iata ca treburile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ, asa ca primarul mai asteapta demolarea. Cei care si-au deschis afaceri in garaje sunt notificati acum sa puna lacatul si sa goleasca constructiile.

garaje afaceri complex

„Garajele situate pe Bulevardul Eroilor nr. 7A au fost edificate in anul 1993, in baza unei autorizatii de construire, care are inclusa o clauza conform careia proprietarii constructiei se obliga ca, in cazul in care terenul este revendicat de catre Consiliul Local al Timisoarei pentru lucrari de interes public, sa elibereze amplasamentul si sa-l predea liber de constructii si de orice sarcini, in starea in care l-au primit”, au declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, reprezentantii Primariei Timisoara.

Terenul de sub garaje a fost declarat deja de interes public. Potrivit purtatorului de cuvant al municipalitatii, proprietarii au fost deja identificati, iar politistii locali au trecut pe la garaje si au rupt amenzi pentru ca patronii nu aveau autorizatii de functionare.

„In momentul de fata ne aflam in faza identificarii adreselor unde domiciliaza proprietarii, pentru a le transmite notificarile cu privire la demolarea acestor constructii, in conformitate cu clauza din autorizatia de construire. De mentionat este faptul ca pentru cele 20 de garaje nu exista contracte de concesiune sau inchiriere pentru terenurile de sub garaje, iar proprietarii nu au achitat niciun fel de taxa pentru ocuparea domeniului public”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Ramane de vazut cat de repede va fi transformat terenul pe care au fost ridicate garajele in cauza, odata cu demolarea acestora.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.