Noutati :

USL a pornit batalia finala pentru suspendarea presedintelui. USL vrea sa-l schimbe pe Blaga cu Antonescu!

3 iulie, 2012 - 11:54 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0


USL solicita, in plenul Senatului, revocarea din functie a presedintelui Senatului, Vasile Blaga, precum si a presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Crin Antonescu ar urma sa-i ia locul lui Blaga si Valeriu Zgonea este propunerea pentru sefia Camerei Deputatilor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat ca USL nu a depus inca cererea de revocare a sa din functie. „Inca nu au depus cererea, inteleg ca la Senat deja au facut-o, probabil ca va urma si la Camera„, a spus Anastase, precizand ca procedura utilizata de USL este „ciudata”, in afara Constitutiei si ca  nu poate fi in consecinta supusa la vot. Totodata, Roberta  Anastase a spus ca, daca cererea de revocare va fi transmisa de catre USL ea va proceda ca si Vasile Blaga, respectiv nu va convoca Biroul Permanent. potrivit www.evz.ro.

Presedintele Camerei Deputatilor a spus ca, procedural, revocarea din functiile de presedinte al Camerei sau al Senatului se poate face conform hotararilor Curtii Constitutionale, la propunerea grupului parlamentar care a dat mandatul initial pentru functia de presedinte si cererea se supune votului plenului doar in urma unei astfel de propuneri.

Vasile Blaga a confirmat ca USL a depus cele doua cereri de revocare. Presedintele Senatului  a anuntat insa ca nu va convoca sesiunea extraordinara a Senatului pentru revocarea sa din functie si nu va fi de acord nici cu completarea ordinii de zi a celei de astazi, de la ora 16, intrucat solicitarea in acest sens a USL este „neconstitutionala si nelegala”.

Eu nu pot sa convoc in sesiune extraordinara, deci nu voi putea trece pe ordinea de zi un astfel de demers al lor, atat timp cat nu respecta legea si Constitutia. Nu o sa trec niciodata pe ordinea de zi, sa le iasa din cap„, a spus Vasile Blaga.

Presedintele Senatului a subliniat ca intr-o decizie a Curtii Constitutionale se spune clar in ce conditii poate fi schimbat presedintele unei Camere. „Nu voi convoca o sesiune extraordinara a Parlamentului pe aceasta tema pentru ca este si neconstitutionala, exista si decizia CC care spune clar in ce conditii poate fi schimbat presedintele Camerei si de asemenea este si in Regulament„, a precizat Blaga.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...